Партизан жели победу против Колубаре

Тренер рукометаша Партизана Саша Бошковић рекао је да верује да ће његова екипа победити Колубару и тако се приближити циљу - освајању титуле шампиона, али и Купа Србије.

Рукометаши Партизана и Колубаре сутра од 18 сати у СРЦ "Вождовац" на Бањици играју дерби меч 19. кола Супер лиге Србије. Клуб из Лазаревца први је на табели са 32 бода, док је Партизан други са бодом мање.

"Желимо да остваримо 15 победа у наставку шампионата. Верујем у своју екипу, верујем да ће дати све од себе и да ћемо победити Колубару, иако они тврде да имају бољу екипу. Наш циљ је да ове године освојимо дуплу круну (првенство и Куп Србије)", рекао је Бошковић на конференцији за новинаре у Београду.

Колубара је у првом делу првенства победила Партизан са 23:22, што је био последњи пораз Партизана у првенству, а тренер црно-белих није желео да открије од којег играча гостију његовој екипи прети највећа опасност.

"На гостовању у Лазаревцу нису баш били гостољубиви према мени. Не желим да причам о Колубари, ја мислим да смо ми бољи, они тврде да су они, видећемо сутра. Бољи су од нас у финансијском смислу, а данас то много одлучује", додао је он.

Тренер Бошковић истакао је да ће његовој екипи свака утакмица на гостовању бити тешка, јер све екипе најбоље играју управо против Партизана.

"Свака утакмица ће бити тешка, јер су пуне хале када Партизан гостује. Тако је било у Каћу, Шапцу и Прибоју. Моји играчи су много напредовали, од када сам у јануару преузео екипу и мислим да заслужују много публике. Против нас све екипе дају 100 одсто и мислим да је то добро за рукомет", сматра он. Из Партизана је саопштено да за ову утакмицу влада велико интересовање, као и да ће обезбеђење бити ригорозно да се не би поновиле "прљаве радње" из прве утакмице. Такође, речено је да је на утакмици у Лазаревцу по завршетку утакмице обезбеђење "без повода напало тренера Партизана, када је он пришао да се рукује са судијама". У Партизану су истакли важност сутрашње утакмице, јер сматрају да би победник тог меча могао да освоји титулу првака Србије.

"Партизан и Колубара су две најбоље екипе у лиги и чини се да ће победник сутрашњег меча на крају освојити титулу шампиона. Партизан је последњи пут освојио титулу 2003. године и имамо велики мотив да постанемо шампиони", рекао је генерални директор Партизана и бивши играч "црно-белих" Александар Благојевић. Он је истакао да је Колубара одлично организована екипа са буџетом који премашује буџете Партизана и Црвене звезде, али је поновио да је циљ његове екипе да оствари све победе до краја. Капитен "црно-белих" Илија Абутовић рекао је да се екипа добро спремила за меч, али и да се Партизан не плаши победе.

"Најважније је да су сви здрави и да добро играмо. Добро смо се спремили за утакмицу која може да реши питање првака државе. Надам се да ћемо поновити добру игру из другог полувремена утакмице у Шапцу, (победа Партизана од 26:22). Не плашимо се победе", рекао је Абутовић.

Улазнице за утакмицу између Партизана и Колубаре продају се по цени од 150 динара, а најављен је и телевизијски пренос.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво