Читај ми!

Успешно реализован камп Андрее Лекић

Петходне седмице у Руми је више него успешно организована рукометна академија Андреа Лекић.

Наша најбоља рукометашица и једна од најбољих играчица света Андреа Лекић организовала је осму годину за редом рукометну академију која је окупила више од 60 девојчица и дечака.

"Сваке године тај број је око 100, међутим због короне, дечица из иностранства нису могла да дођу. Камп је протекао феноменално. Као и сваке године концепт академије је исти, да дечицу упутимо у професионални живот спортисте и да их научимо рукометним елементима, да када се врате у своје клубове запамте бар мали део онога што смо овде радили.", рекла је Андреа Лекић, рукометашица Србије

Ове године, Андреа Лекић је најмлађим рукометашима и рукометашицама омогућила да уз помоћ еминентих стручњака стекну нова знања и вештине не само у погледу рукометних тренинга и кондиционе припреме.

Организовани су посебни тренизи за голмане, радило се на програмима правилне исхране спортиста, а одржане су и бројне едукативне радионице и предавања.

"Ја мислим да је ово права анимација за опстанак и развој женског рукомета. Знамо да нисмо на положају, а морамо радити на том пољу, а сигурна сам да је ова академија прави смер за напредак и развој самог спорта. Ми спортисти имамо ту врсту одговорности да то наше знање пренесемо на неке млађе генерације.", истакла јеАндреа.

Овакве акције су велики залог за будућност и враћају наду да се наша женска рукометна репрезентација у будућности поново може наћи на Олимпијским играма.

"Ја не престајем да губим веру , вероватно је то оно што ме одржава и мотивише да се бавим овом академијом, да ће српски рукомет у наредним годинама добити то неко завидно место на том рукометном небу.", закључила је Лекићева.

Поред Андрее Лекић, млади спортисти имали су прилику да уче и од наших дугогодишњих репрезентативки Марије Чолић и Драгане Цвијић.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво