Читај ми!

Повратак у реалност, Мађарска оставила Србију без пласмана на ОИ

Женска рукометна селекција Србије изгубила је и други меч у квалификацијама за Олимпијске игре, пошто је у Ђеру поражена од Мађарске 31:23. Иако су на турнир отишле пуне самопоуздања, српске рукометашице поново неће учествовати на Олимпијским играма.

Други меч на квалификационом олимпијском турниру у Ђеру - други пораз српских рукометашица. Мађарска је однела тријумф од 31:23, што практично значи да Србија поново неће учествовати на Олимпијским играма.

Истина, теоретска шанса још постоји, али је потребно да Рускиње изгубе оба меча до краја турнира, да Србија савлада Казахстан, али и да гол-разлика иде у корист српских рукометашица.

Играчице селектора Љубомира Обрадовића као да нису научиле лекцију после пораза од Русије, па су од Мађарица изгубиле на врло сличан начин.

Мађарска је одиграла брзо у нападу и борбено у одбрани, док су српске рукометашице направиле велики број техничких грешака, а било је и промашених зицера.

На голу Мађарске блистала је Бланка Биро, док су на другој страни Јована Рисовић и Катарина Томашевић тек на тренутке уливале сигурност српском тиму.

Мађарска је на полувремену имала четири гола предности (16:12), али се игра Србије потпуно распала у других 30 минута.

Највећи проблем за Србију била је игра у нападу. Мало голова са позиције левог бека, крила су била одсечена, док лопте ка пивотима нису пролазиле.

Истакла се, додуше, Марина Дмитровић, која је постигла шест погодака са позиције десног бека, али то је било премало за расположену екипу Мађарске, у којој је доминирала Аника Ковачич.

Србија још једном пропушта Олимпијске игре, а последњи пут су наше рукометашице наступале у Сеулу 1988. године и до под називом СФРЈ.

До краја турнира Србији је остало да одигра још један меч, против Казахстана у недељу од 17.30, али тај меч ће бити без резултатског значаја, осим уколико Казахстанке не направе чудо невиђено и вечерас савладају Русију.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара