Читај ми!

Селектор Ђерона: Свака част момцима, одличан први корак

Деби из снова за селектора Тонија Ђерону који је на свом првом мечу на клупи "орлова" предводио Србију до победе над фаворизованом Француском у квалификацијама за ЕП.

Рукометна репрезентација Србије успешно је стартовала у квалификацијама за Европско првенство 2022 у Мађарској и Словачкој, пошто је у Зрењанину савладала Француску 27:24 (14:11).

Уједно, Шпанац Тони Ђерона победом је дебитовао на позицији селектора.

"Честитке Французима на утакмици која није била лака јер је дошла само пар дана после финалног турнира ЕХФ Лиге шампиона. Чека их Светско првенство у Египту и верујем да ће играти веома важну улогу тамо", рекао је селектор репрезентације Србије.

Шпанац није крио задовољство издањем нашег националног тима: "Честитам мом тиму, одиграли смо веома добро у одбрани и то је било најважније, да не дозволимо лаке голове и зауставимо њихову контру јер знамо колико су опасни у том делу. Направили смо добар баланс са изменама. Свака част момцима на посвећености и оном што су пружили. Ово је веома добар први корак, али има још пуно утакмица испред нас". 

Пивотмен "орлова" и стрелац шест голова на мечу Мијајло Марсенић честитао је ривалу на фер и коректној игри: "Шта рећи после овакве победе, ово је нешто нестварно. Као што смо причали претходних дана, најважније је да цела екипа верују у нешто добро, веровали смо од почетка, поготово у одбрани са одлични Декијем на голу, а били паметни у нападу, зауставили полуконтру. Идемо даље, ово је почетак нечег новог. Хвала мојим саиграчима и стручном штабу што су ме учинили најпоноснијим капитеном на свету".

Селектор "триколора" Гијом Жил упутио је честитке нашем тиму: "Одиграли су одличан меч вечерас. Ми нисмо пронашли прави ритам. Имали смо проблема са одбраном, било је тешко постићи голове. Ово је тек прва утакмица овог тима и морамо да радимо напорно како бисмо спремили наредну утакмицу у суботу".

Србија за четири дана гостује Француској у Кретеју, а потом 13. јануара, такође у Зрењанину, дочекује Грчку.

Пласман на континентално првенство обезбедиће по две најбоље екипе из сваке од осам група и четири најбоље другопласиране селекције. 

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво