Французи нови рукометни шампиони света

Рукометна репрезентација Француске нови је светски шампион. Французи су у финалу СП у Хрватској победили тим домаћина, Хрватску са 24:19 .

Хрватска: Лосерт, Балић 1, Дувњак 2, Лацковић 4, Копљар, Вори 2, Гојун, Хорват, Шпрем 3, Шпољарић, Метличић 1, Валчић, Алиловић, Чупић 6.

Француска: Фернандез 2, Динар, Жил, Карабу, Карабатић 2, Кемпе, Жунилон, Омејер, Абати, Абало 2, Сораиндо 2, Гигу 10, Остертаг, Нарцис 6.

У првом полувремену водила се неизвесна и изједначена борба, у деветом минуту било је 3:3, у 19. 6:6, у 29. 11:11, да би Иван Чупић 15 секунди пре краја прве деонице довео у Хрватску у вођство голом из седмерца.

Домаћа екипа је у други део меча ушла ангажовано и повела са два гола (13:11), али су Французи убрзо успели да изједначе на 13:13.

Екипе су се, затим, смењивале у вођству, али је Никола Карабатић у 53. минуту погодио за 20:18 и први пут "триколорима" донео предност од два гола.

У тим тренуцима Хрватска није постигла гол девет минута, што су Французи успели да искористе и већ у 56. су повели са 21:18 и утакмицу рутински привели крају.

Утакмици је у Арени присуствовало је више од 15.000 гледалаца.

Репрезентација Немачке, која је до овог меча била актуелни светски шампион, на првенству у Хрватској освојила је пето место.

Наша рукометна репрезентација завршила је учешће на шампионату на осмој позицији.

Коначан пласман на СП у Хрватској

Финалном утакмицом у Загребу, у којој је Француска победила домаћина Хрватску са 24:19, завршено је првенство света за рукометаше, одржано од 16. јануара до 1. фебруара.

Бронзана медаља је припала Пољској после победе над Данском (31:23), док је Србија учешће на шампионату завршила на осмом месту.

Коначан пласман на СП:

1. Француска
2. Хрватска
3. Пољска
4. Данска
5. Немачка
6. Мађарска
7. Шведска
8. Србија
9. Норвешка
10. Словачка
11. Македонија
12. Јужна Кореја
13. Шпанија
14. Египат
15. Румунија
16. Русија
17. Тунис
18. Аргентина
19. Алжир
20. Куба
21. Бразил
22. Кувајт
23. Саудијска Арабија
24. Аустралија

Број коментара 72

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво