Пољацима бронзана медаља

Рукометна репрезентација Пољске освојила је бронзану медаљу на шампионату света у Хрватској, пошто је у Загребу у мечу за треће место победила Данску резултатом 31:23 (14:11).

Данска: Хвидт, Могеншен 2, Боесен, Лаен 1, Јоргенсен, Кристијансен 7, Јоргенсен 1, Јакобсен, Спелерберг, Кнудсен, Л. Хансен, М. Хансен 10, Линдберг 2, Нилсен.

Пољска: Шмал, Јаска 4, К. Лијевски 4, Кучински, Бјелецки 10, Сјодмјак, Влеклак, Б. Јурецки 2, Јурасик 1, М. Јурецки 3, Тлучински 5, Малчер, М. Лијевски 2, Глински.

Данци су у првих 20 минута одиграли одлично и чинило се да ће имати снаге да добију утакмицу. Десет минута пре одласка на одмор водили су 6:4, а тада се разбранио голман Пољске Славомир Шмал и омогућио својим саиграчима да од 20. до 30. минута постигну десет, а приме само пет голова.

У другом полувремену Данци су покушали да направе преокрет, али нису успели. У 40. минуту било је 21:15 за Пољску и утакмица је већ рада практично била решена.

Тако су Пољаци и на овом светском првенству успели да се домогну медаље. Нису, додуше, одбранили сребро са претходног шампионата у Немачкој, али после веома слабе игре у првој фази такмичења, када у полуфиналну групу нису пренели ниједан бод, сигурно могу да буду задовољни учинком.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво