Цветковић: Постигли смо више него што смо очекивали

Селектор рукометне селекције Србије Јовица Цветковић изјавио је да је екипа постигла много више него што се од ње очекивало на Светском првенству, као и да у наредни меч улази ослабљена јер је неизвесно да ли ће се повређени Младен Бојиновић опоравити до меча.

Репрезентација Србије у четвртак од 17.30 игра са селекцијом Шведске у утакмици за седмо место.

"Ми смо очекивали Словачку у борби за пласман, а десили су нам се Швеђани. Мене у овом тренутку више интерује као су повређени Иван Никчевић и Данијел Анђелковић. Ми смо за ових месец дана прошли заиста много потешкоћа, али смо постигли неко поштовање у свету рукомета и више од онога што смо планирали долазећи на СП", рекао је Цветковић новинарима у Задру.  Према његовим речима, репрезентација Србије није више непозната што је добро, као што је добро и то што се процеси настављају.

"Нама остаје само да радимо и да се верује у нас", рекао је Цветковић.  Селектор Србије најавио је да ће екипа играти са оним "капацитетима које има" у наредном мечу са Шведском. Он је додао да ће рукометаши ући у тај меч као и увек - да победе.

"Швеђани имају одличну екипу, која се ствара од 2004. године. Они подмлађују екипу пет година и дошли су на СП са једним циљем - да прођу у други круг. Презадовољни су што су освојили два бода, пошто су постигли више него што су планирали. Интересантно је да видимо где је ко стигао", рекао је Цветковић.

Он је истакао да је Србија до сада постигла превише, јер је освојила три бода у групи и у другој фази још два бода, што нико није очекивао.

"Очекивао сам да уђемо у другу фазу без бодова. То су били почетни планови. Уз све проблеме које смо имали и огромно неискуство, јер само 10 одсто играча је раније било на великим такмичењима, ми треба да уђемо у Гинисову књигу. Не треба желети превише", рекао је Цветковић.

На Светском првенству у среду је слободан дан, а у четвртак се у Загребу играју утакмице за коначан пласман.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи