Србијa - Македонијa 32:28 (15:16)

Мушка рукометна репрезентација Србије савладала је у Задру селекцију Македоније са 32:28 (16:17) у последњем, трећем колу друге фазе на Светском првенству у Хрватској.

Изабраници Јовице Цветковића такмичење у другој групи завршили су са пет бодова, забележивши две победе, два пораза и један реми.

"Орлови" ће у четвртак у Загребу играти за пласман од 5. до 12. места, али ће тек након утакмица Немачка-Данска и Пољска-Норвешка бити познат коначан пласман у групи 2, као и ривал Србије из прве групе у доигравању.

Најефикаснији у српском тиму били су Момир Илић са девет и Ненад Вучковић са шест голова. У македонском тиму најбољи стрелац био је Кирил Лазаров са седам голова.

У среду је на Светском првенству слободан дан.

Репрезентација Србије у првом полувремену водила је само једном, са 1:0, поготоком Жарка Шешума. У наставку је игра српске репрезентације подсећала на дуел са Пољском, пошто су Македонци направили серију од 4:0. Србија се голом Марка Вујина у 15. минуту приближила на 5:6, али је потом уследила нова серија Македонаца (7:1) за вођство од 13:7 у 25. минуту.

У завршници првог полувремена рукометаши Србије успели су да сесеријом од 4:0 резултатски врате у меч и да смање на 14:13. Ипак, до краја полувремена Македонци су успели да сачувају предност од једног гола, а Србија је два пута затресла противничку мрежу са играчем мање.

На почетку другог полувремена голом Момира Илића, изабраници Јовице Цветковића, после дуже времена,  дошли су до изједначења. Минут касније, Вујин је погодио за прво вођство Србије након почетка утакмице, а затим је Добривоје Марковић донео "орловима" предност од два гола.

Србија је у 40. минуту поготком Добривоја Марковића повела са 21:17, али је одмах након тога, због оштрог фаула, црвени картон са правом замене добио Никола Којић. То није много сметало српским рукометашима, који су до 50. минута успевали да сачувају четири гола предности. Ипак, Македонци су ,захваљујући двоструком стрелцу Владимиру Темелкову и Филипу Лазарову, успели у 53. минуту да се приближе на 25:27.

Утакмица је решена у 55. минуту, када је Србије из контранапада преко Марковића повела са 28:25, а недуго затим Илић је постигао и 29. гол за "орлове". До краја утакмице, рукометаши Србије рутинском игром успели су да сачувају предност и остваре прву победу у другој фази такмичења на Светском првенству.

Македонија: Митко Стоилов, Стојанче Стоилов, Кирил Лазаров 7, Митков, Темелков 4, Миркуловдски 3, Марковски, Ристовски 1, Јовић 2, Димовски 1, Англеов, Филип Лазаров 4, Макаловски 2, Ђоргоновски 4.

Србија: Којић, Ћурувија 2, Шешум 3, Вујин 5, Вучковић 6, Стојановић 1, Тоскић, Станић, Илић 8, Бојиновић 1, Марковић 3, Пејановић, Продановић 3, Николић.

Седмерци: Македонија 2 (1), Србија 2 (1)
Искључења: Македонија 6 минута, Србија 10 минута.

Резултати:

Група 2 - Задар:

Србија - Македонија 32:28
Данска - Немачка 27:25
Пољска - Норвешка 31:30

Табела: Данска 8, Пољска 6, Немачка 5,  Србија 5, Норвешка 4, Македонија 2.

Група 1 - Загреб:
Мађарска - Кореја 28:27
Шведска - Словачка 27:26
Француска - Хрватска 19:22

Табела: Хрватска 10, Француска 8, Мађарска 5, Шведска 4, Словачка 3, Кореја 0.

Утакмице за пласман - Пореч и Пула:
Саудијска Арабија - Аустралија 23:19
Бразил - Кувајт 27:24
Алжир - Куба 34:27
Тунис - Аргентина 29:23
Румунија - Русија 42:38
Шпанија - Египат 28:24

Коначна табела од 13. до 24. места: Шпанија, Египат, Румунија, Русија, Тунис, Аргентина, Алжир, Куба, Бразил, Кувајт, С.Арабија, Аустралија.

Број коментара 88

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара