Пејановић: Атмосфера у тиму одлична, Задар нисмо видели

Голман рукометне репрезентације Србије Димитрије Пејановић изјавио је да је атмосфера у екипи одлична, иако су играчи, од када су дошли у Задар, све време "везани за хотел, аутобус и спортску халу" и немају додира са "нормалним животом".

Репрезентација Србије ће од 15.30 играти последњу утакмицу у другој фази такмичења на Светком првенству у Задру са селекцијом Македоније.

"Атмосфера у екипи је феноменална. Сви је похваљују - од стручног штаба, до самих играча. Кажу да се први пут осетио тај дух репрезентације, да нема никога да се издваја. Трудимо се да будемо максимално коректни једни према другима, да све наше разлике коригујемо и да будемо јединствени", рекао је Пејановић.

Репрезентације се, према његовим речима, на завршним припремама за Светско првенство окупила 25. децембра и од тада је имала само неколико слободних дана: голмани два дана за Нову годину и један дан за Божић.

Пејановић је, на питање како му се допало на турниру у Хрватској, не узимајући у обзир победе и поразе, одговорио:

"У Поречу је стварно било лепо. То је диван град и људи су нас прихватили од првог дана. Пријатно смо се осећали, као код куће. А у Задру... па не знам шта да кажем. Од првог момента смо знали да не можемо да изађемо из хотела".

Он је додао да је репрезентација од када је стигла на другу фазу такмичења "везана за хотел, аутобус и спортску халу".

"То је све што смо могли да видимо. Слободан дан смо искористили да посетимо православну цркву Светог Илије у центру града, видели смо морске оргуље на риви и ништа више. После смо ишли у неки парк да се шетамо ван града, где нема никог. Буквално смо одсечени од неког нормалног и реалног живота", рекао је Пејановић.

Голман репрезентације Србије нагласио је да играчи нису могли да посете Задар на прави начин и да се шетају као у Поречу, где су их људи заустављали на улици и разговарали са њима - најљубазније и најпријатније.

Пејановић је прокоментарисао и предстојећи меч са Македонијом.

"Пропустили смо већ прилику у утакмици са Пољском да после много година будемо близу полуфиналу. Остају нам Македонци да видимо за који пласман ћемо се борити. Трудићемо се максимално да пружимо добру партију и освојимо бодове, па да видимо који ћемо бити 29. јануара у Загребу", казао је Пејановић.

"Ето, барем идемо за Загреб. Нећемо играти у полуфиналу, али ваљда ће бити и тога у будућности", додао је Пејановић.

Репрезентација у среду има слободан дан када ће из Задра отпутовати у Загреб, где ће у четвртак играти утакмицу за коначан пласман на Светском првенству.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво