Цветковић: Пробаћемо да победимо Македонце

Селектор рукометне репрезентације Јовица Цветковић изјавио је да очекује да се екипа мобилише после пораза од Пољске и одигра добро против Македоније у последњем колу друге фазе на Светском првенству у Хрватској.

"Такмичимо се да победимо свакога, у складу са својим могућностима. Гледаћемо да се мобилишемо и одиграмо максимално добро. Видећемо колико ћемо у томе успети. Играчи су свесни да ово није неуспех. Зато не треба туговати, већ ићи напред, па колико можемо", рекао је Цветковић новинарима у Задру.  Цветковић је подсетио да су играчи уморни и да је свима тешко пао пораз од Пољака.

"Не трпимо ми сада због неког неуспеха. Савладао нас је умор, а играчи у главим имају кратки спој, који је нереалан али је последица тога што су сви они такмичари. Нико не воли пораз, без обзира на то колико сам свестан реалности после неуспеха против Пољске", додао је он.

Најбољи играч Македоније Кирил Лазоров рекао је да меч са Србијом нема такмичарски значај и додао да су "орлови" могли да направе много боље резултате на СП.

" Ићи ћемо на победу. У српској репрезентацији има много играча које ценим и поштујем. Мислим да сте могли много више, да будете у првих шест селекција на СП. Да сте ушли у полуфинале, не би ме чудило", казао је Лазаров.

Лекар српске репрезентације Слободан Џудовић додао је да чини све како би за игру оспособио Младена Бојиновића, које је добио јак ударац испод подлактице. Џудовић је рекао и да је Александар Стојановић под терапијом антибиотицима, али да се осећа боље.

Парови 3. кола и табеле:

Група I
Мађарска - Јужна Кореја 16.30
Словачка - Шведска 18.30
Француска - Хрватска 20.30

1. Француска 4 8 +30
2. Хрватска 4 8 +16
3. Мађарска 4 3 -9
4. Словачка 4 3 -12
5. Шведска 4 2 - 6
6. Јужна Кореја 4 0 -19

Група II
Србија - Македонија 15.30 РТС-2
Пољска - Норвешка 17.30
Данска - Немачка 20.15

1. Данска 4 6 +9
2, Немачка 4 5 +16
3. Пољска 4 4 +8
4. Норвешка 4 4 -2
5. Србија 4 3 -12
6. Македонија 4 2 -19

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво