Бојиновић: Само је Пољска успела да нас разбије

Рукометни репрезентативац Србије Младен Бојиновић изјавио је у Задру да су многе екипе покушале "да разбију Србију" на Светском првенству у Хрватској, а да је то једино успело Пољској.

Србија је поражена од Пољске са 23:35 (7:21), у другом колу друге фазе такмичења на СП.

"Честитам Пољској. Многе репрезентације су покушале да нас разбију, али је то само Пољској успело. Ништа нам није полазило од руке. Идемо даље, имамо слободан дан, па утакмицу са Македонијом. Ово је био тежак пораз, али честитам Пољацима још једном и желим им пуно среће у наставку такмичења", рекао је Бојиновић на конференцији за новинаре.

Према његовим речима, репрезентација Србије није играла како је требало. "Мислим да у првом полувремену нисмо успели да постигнемо ниједан гол из контре или полуконтре, што је било наше најјаче оружје током целог Светског првенства. Имамо дан одмора и мораћемо да се 'скупимо' да бисмо победили Македонију", рекао је Бојиновић.

Селектор репрезентације Србије Јовица Цветковић истакао је да се екипа није пуно одушевљавала када је побеђивала, па да неће ни сада туговати када је изгубила. "То је било оно што смо ми могли да учинимо на оваквом такмичењу. Честитам Пољацима, светским вицешампионима на победи. Окрећемо се следећој утакмици и трудићемо се да покажемо што више до краја шампионата", рекао је Цветковић.

Голман репрезентације Србије Димитрије Пејановић нагласио је да је његова екипа ушла "исцеђена" у утакмицу са Пољском. "Трудили смо се максимално да пружимо све што можемо. Данас нам ништа није полазило од руке. Идемо даље, главе горе. Очекује нас дан паузе, па Македонија и видећемо где смо. У сваком случају момци су се трудили да дају 100 одсто, али то није било довољно", рекао је Пејановић.

Рукометаш Србије Момир Илић оценио је да се не може рећи да се репрезентативци нису борили, али да има много повређених играча и да екипа осећа умор. "Никоме није био добар дан. Ништа није функционисало. Пољска нас је добила снагом, једноставно прешла је преко нас", рекао је Илић.

Селектор Пољске Богдан Вента није крио да је срећан после победе умечу са Србијом. "Радујем се победи. У првом полувремену смо одиграли као против Данске, а у другом нешто мирније. Нисмо ушли без страха у утакмицу. Србија игра брзо и ризично. Мислим да је добра одбрана била кључ наше победе у овом мечу", рекао је Вента.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво