Покушај паљења српске заставе у Загребу

Звиждање химни на утакмици Пољска Србија било је најбенигнији проблем хрватских организатора светског првенства. Загребачка полиција већ други дан пред собом има немогућу мисију, зауставити лов на српску заставу.

Синоћ је у Загребу, на Тргу бана Јелачића, привела двојицу хулигана који су покушали да запале заставу Србије. Као и све остале заставе земаља учесница Светског превенства у рукомету, и застава наше земље била је окачена у шатору у центру Загреба, где се прате утакмице. Из извештаја хрватских медија није баш најјасније да ли је застава запаљена или није али ни данас није враћена на своје место место.

У шатор где се налазе заставе, око 23 часа ушла је група младића. Скинули су српску заставу и покушали да је спале. Међутим, службеник обезбеђења их је избацио из шатора, после чега су они отишли до фонтане Мандушевац, где су поново покушали да запале заставу, али их је полиција у томе спречила и привела.

Хрватски министар мора, промета и инфраструктуре Божидар Клемета сматра да је задарски градоначелник Живко Колега погрешио и да није смео да нареди да се са главног градског трга скину заставе земаља учесница Светског првенства само зато што је међу њима била и српска застава. Градоначелник се правдао да је то урадио после притужби великог броја грађана. Због тих догађаја, како преноси Јутарњи лист, светски медији Задар су приказали као нецивилизовану средину. Иако је министар рекао да је Задар гостољубив град, убрзо су га демантовали навијачи који су звиждали химни Србије на почетку утакмице са Немачком и скандирали Убиј Србина. Пре тога неко је дојавио да је у хотелу где су одсели српски рукометаши подметнута бомба. Ипак, најгоре је прошао македонски навијач који је претучен бејзбол палицом у центру града.

Број коментара 105

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи