Лажна пријава о подметнутој бомби у Задру

Хрватска полиција добила је анонимну пријаву да је подметнута бомба у хотелу Коловаре у коме су смештене све рукометне репрезентације које настављају такмичење у Задру. Увиђај је завршен и испоставило се да је пријава била лажна. Српски, али и рукометаши осталих репрезентација, нису напуштали своје собе. Ово је нови у низу скандала на Светском првенству.

Градоначелник Задра Живко Колега признао је да је он у том граду скинуо све заставе земаља учесница шампионата у Хрватској и одлуку образложио притужбама грађана којима је засметала застава Србије.

Заставе са главног градског трга претходне ноћи мистериозно су нестале, а у раним јутарњим сатима ниједна од надлежних институција у Задру, укључујући и полицију и представнике организатора такмичења, нису могли објаснити како се то десило.  Мистерију је разрешио Колега, који је признао да су заставе уклоњене по његовом наређењу.

Градоначелник је свој неуобичајени потез објаснио рекавши да је "у четвртак добио више притужби грађана, којима је засметала застава Србије међу земљама учесницама".

"Сагледавши све чињенице, а имајући у виду посебне дане у којима су грађани осетљиви на време ратних страдања и обележавање годишњице акције 'Масленица', донео сам одлуку да се све заставе с трга скину", навео је Колега.

Реакције организатора још нема, а у медијима се износе незваничне информације како је полиција у Задру појачана због могућих сукоба домаћих и навијача из Србије.  Део медија пренео је и наводно упозорење задарске навијачке групе под називом "Торнадо" како присталице српске репрезентације нису добродошле у том граду.

Хрватски новинари данима покушавају да изазову лошу атмосферу у нашој селекцији објављивљањем  лажних информација о тучи међу играчима, о намерно изгубљеној утакмици од Бразила због кладионица.

Проблема је било и у другим градовима домаћинима турнира.  Тако је тек који дан после отварања новоизграђене "Спаладијум Арене" у Сплиту, у којој је играла и репрезентација Хрватске, откривено да се због тежине великог броја гледалаца и вибрација од навијања оштетио део монтажне трибине, због чега је постојала опасност да се он и сруши.

Оштећење је примећено у среду увече у полувремену дуела Хрватске и Шпаније после чега је редарска служба уклонила навијаче са тог дела трибина. Место оштећења осигурано је потпорним стубовима.  Служба одговорна за одржавање дворане, иначе, покушала је да заташка проблем, али су медији открили причу.

Након што су преглед трибина обавили стручњаци словенске компаније "Елан", која је испоручила монтажну трибину, недостаци су отклоњени, па су навијачи већ сутрадан, на утакмици између Хрватске и Шведске, седели на спорним столцима.

 

Број коментара 90

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво