Вујин: Имали смо среће у завршници

Рукометни репрезентативац Србије Марко Вујин оценио је, после победе у мечу са Норвешком, да се репрезентацији вратила срећа коју није имала у завршници утакмице са Данском.

Србија је победила Норвешку са 27:26 (12:10), у четвртом колу такмичења у Групи Д на Светском првенству у Хрватској.

"Мислим да смо имали среће у последњем нападу. Вратило нам се за оно како смо пропустили да победимо Данску. Нисмо данас правили много грешака и тако треба да наставимо", рекао је Вујин на конференцији за новинаре.

Играч који је постигао осам голова додао је да би Србија могла да избори пласман у други круг такмичења на Светском првенству уколико победи Саудијску Арабију.

Селектор Србије Јовица Цветковић истакао је да је срећан што је репрезентација успела да се "издигне из пепела" и да играчи покажу квалитет који имају. "Настављамо причу коју смо почели пре две и по године. Настављамо путем успеха", закључио је Цветковић.

Капитен репрезентације Ратко Николић нагласио је да тим "увек иде компликованим путем". "Увек идемо компликовано. Тако смо урадили и на овом шампионату. Смогли смо снаге после Данске и Бразила да одиграмо једну феноменалну утакмицу. Сада треба да се спремимо да сутра победимо Саудијску Арабију како опет не би било неко изненађење", оценио је Николић.

Један од најбољих играча Србије на Светском првенству у Хрватској, Момир Илић, рекао је новинарима после утакмице да је био нервозан као и остали његови саиграчи. "Сви смо били нервозни, велики притисак је био на нама, јавност, цела Србија... Мислим да смо се одужили за онај пораз против Бразила. Уз овакав приступ можемо да будемо прави", рекао је Илић.

Селектор Норвешке Роберт Хедин признао је да данас није срећан. "Ово је била добра утакмица, нарочито за гледаоце. Ми смо постигли премало голова да бисмо успели да победимо", рекао је Хедин.

Репрезентација Србије се сутра у 16.15 састаје са Саудијском Арабијом, у последњој утакмици такмичења у Групи Д.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво