Србија победила Норвешку

Мушка рукометна репрезентација Србије победила је у Поречу селекцију Норвешке са 27:26 (12:10) у утакмици четвртог кола групе Д Светског првенства у Хрватској.

Србији је то била друга победа на такмичењу, а Норвешкој први пораз.

Овом победом "орлови" су сачували шансе за пласман у други круг, а да би се то и десило, требало би да сутра, у последњем колу, савладају Саудијску Арабију.

Најбољи рукометаши Србије успели су да савладају Норвежане у веома тешкој утакмици и тиме врате реалне шансе за пролазак у други круг такмичења у Хрватској. Након два узастопна пораза и донекле нарушне атмосфере изабраници Јовице Цветковића одиграли су у Поречу веома добру утакмицу. Србија је водила током већег дела и успела, захваљујући великој борбености и залагању, да контролише дешавања на терену.

Било је то вече голмана обе екипе, који су чудесним одбранама "убризгавали адреналин" саиграчима, што је утакмицу чинило додатно драматичном. Ипак, победа је сасвим заслужено припала Србији, која је била бољи тим и није дозволила да се понови несрећан пораз од Данске, доживљен у недељу.

Јунак победе над "викинзима" био је Марко Вујин, који ј постигао чак 9 погодака, а у тренуцима када су противнички играчи "стегли" одбрану, није било другог решења за гол осим његових шутева. На другој страни блистали су искусни Франк Локе са 6 и Томас Скоглунд са 5 голова.

У наредном мечу Србија се у четвртак од 16,15 часова састаје са Саудијском Арабијом.

Србија: Којић, Ћурувија 2, Шешум 1, Вујин 9, Вучковић, Стојановић 3, Тоскић 3, Станић, Илић 4 (1), Бојиновић 2 (1), Пејановић 2 (1), Продановић, Анђелковић 1, Николић 3.

Норвешка: Еге, Јенсен, Дранге, Локе 6, Бјорнсен 3, Мирхол 2, Тведстен 3, Мамелунд 2, Ервик, Бухман 1, Кјелинг 3, Медхус, Самдал 1, Скоглунд 5.

Седмерци: Србија; 2 (1), Норвешка 3 (1).

Играч више: Србија 10, Норвешка 4 минута.

Број коментара 88

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи