Ђурковић: Одлична организација СП

Генерални секретар Рукометног савеза Србије Божидар Ђурковић изјавио је да је организација Светског првенства у Хрватској изванредна и да све функционише на најбољи могући начин.

Репрезентација Србије такмичи се у групи Д у Поречу.

"Заиста можемо да будемо задовољни. Репрезентација Србије је посебно наишла на топао пријем и велику добродошлицу. Стекао сам утисак да већина грађана Пореча навија за Србију", рекао је Ђурковић агенцији Бета.  Према његовим речима, када је у питању организација Светског првенства, оно је организовано на изузетно добар начин.

"Све функционише, од прихвата, смештаја, исхране, локалног транспорта, преко обезбеђења, људи у дворанама и самих утакмица и тренинга. За разлику од других светских и европских првенстава, да их не помињем, мислим да су се домаћини потрудили да све ураде на најбољи могући начин", рекао је Ђурковић.  На питање шта мисли о игри репрезентације Србије, он је одговорио:

"Менталитет наших играча, као у осталом и других са ових простора је такав - можемо да будемо сјајни као што смо били против Египћана и већи део меча против Данаца, а можемо себи да дозволимо такав кикс да изгубимо и од аутсаједера какав је Бразил".

Генерални секретар РСС је додао да очекује да ће репрезентација Србије успети да се "сабере" и да ће у одлучујућем мечу против Норвешке успети да победи.

Репрезентација Србије данас у 19.10 састаје се са Норвешком, у четвртом колу такмичења у групи Д на Светском првенству у Хрватској.

Стојановић: Са Норвешком је бити или не бити

Један од најбољих рукометаша Србије на Светском првенству у Хрватској Александар Стојановић изјавио је да је наредни противник Норвешка веома јака, али да његова екипа мора да победи.

Србија је на СП забележила победу у мечу са Египтом, а затим пораз од актуелног шампиона Европе Данске и неочекивано од селекције Бразила.

"Очекује нас утакмица 'бити или не бити'. Чека нас јака Норвешка, која је из утакмице у утакмицу све боља и боља. Покушаћемо да се се 'саставимо', јер нам је само победа 'у игри'", рекао је агенцији Бета Стојановић. 
"Мислим да је пораз од Данске оставио велики траг на нас. Ми нисмо били свесни на утакмици са Бразилом да можемо да изгубимо. Мислили смо да ће нам победа сама доћи. Када смо хтели у последњих 15, 20 минута нешто да направимо, срећа нам је окренула леђа. Једноставно, нисмо могли", рекао је Стојановић.  Према његовим речима, задовољан је како игра на Светском првенству, нарочито због чињенице да је у јесењем делу шампионата у македонском Металургу одиграо само пет утакмица.

"Имао сам пуно проблема са левим раменом. Могу да кажем да сам изузетно задовољан својом игром у Поречу", рекао је Стојановић који није био у тиму за утакмицу за Бразилом.  Он је објаснио да је очекивао да ће играти, али када је изашао из аутобуса, испред хале, селектор Јовица Цветковић му је рекао да није у саставу.

"То је његова одлука и ја то поштујем. То је тако", рекао је Стојановић, који је Египћанима дао шест голова, а у мечу са Данском постигао пет голова.

Никчевић је покидао Ахилову тетиву у мечу са Данском, у другом колу такмичења у Групи Д на СП, а Анђелковићу је пукао мишић јуче у утакмици са Норвешком, у четвртом колу.

"Никчевић је оперисан јутрос у осам сати, а Анђелковић иде данас на ултразвук и магнетну резонанцу, али за њега је првенство завршено и сутра се враћа у Београд. Ни на њега не можемо више да рачунамо", рекао је Ђурковић.

Према његовим речима, после првог такмичења на СП свака репрезентација има право да замени два играча.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво