Цветковић: Идемо на победу, без калкулација

Селектор рукометне репрезентације Србије Јовица Цветковић изјавио је да не жели да размишља о калкулацијама на Светском првенству и да ће у наредном мечу против Норвешке његова екипа "ићи на победу".

Србија је у прва три кола остварила једну победу против Египта, а затим изгубила од Данске и неочекивано од селекције Бразила.

"Не желим да размишљам о калкулацијама. Ми идемо на победу у мечу са Норвешком. Не желим да размишљам о некаквим медаљама, о одласку на завршницу у Загреб. Све што се догодило после утакмице са Египтом, нарочито после Данске, створило је ситуацију међу играчима као да се не налазе на земљи, као да су негде у васиони", рекао је Цветковић новинарима у Поречу.

Према његовим речима, то је нешто што није добро за овај састав, као и то што има много људи у хотелу где су смештени.

"Ми смо очекивали да нећемо бити оптерећени људима са стране. Телефони стално звоне, играчи су у хаосу, као да се не налазе на Светском првенству. Ми немамо свој мир. Наша репрезентација тек иде према резултатима и све што се сада дешава одвраћа нас од оног што нас је довело до СП - од квалитета игре", рекао је Цветковић.

Он је додао да је екипа у великој борби да се одбрани од споредних ствари.

"Никако да дођемо до тога да можемо да се усредсредимо само на Светско првенство. Играћемо да победимо Норвешку, ако изгубимо...идемо даље. Процеси се не заустављају. Ипак, мислим да ћемо примарни циљ да остваримо и да се пласирамо у наредну фазу такмичења", рекао је Цветковић.

Селектор Србије нагласио је да овај састав може да превазиђе тренутне проблеме које има и да је сигуран да ће тако и бити.

"Не знам да ли ће то бити довољно да победимо Норвешку, али учинићемо све. Мислим да ћемо успети да се извучемо из ове ситуације", рекао је Цветковић.

Према његовим речима, Норвешка има изузетно квалитетан састав, са одличном бековском линијом, крилима, пивотменима и голманима.

"То је екипа која игра изузетно квалитетно. Мораћемо добро да се помучимо да бисмо освојили бодове против њих. Играју брз рукомет, међутим, имају своје мане и ми ћемо гледати да те мане искористимо", рекао је Цветковић.

Он је додао да сви и даље треба да буду поносни на рукометаше Србије, без обзира на неочекиван пораз од Бразила, јер је екипа показала у мечу са Данском да има перспективу.

"Ми нисмо дошли да освајамо медаље, већ да играмо са сваким противником колико можемо. Требало је доћи у ситуацију да можемо да победимо Данску. Онда је дошла повреда Ивана Никчевића која нас је тотално избацила. За мене лично је то био превелики шок. Под утицајем свега, погубили смо конце. Неко је помислио да Бразил може без превише труда да се победи", рекао је Цветковић.

Према његовим речима, то је оно што највише замера играчима, јер они немају права да било кога потцењују.

"Желели смо да одиграмо као и до сада. Морали смо да победимо. За све што је лоше ја сам крив, а не играчи. Гледаћемо да се вратимо у нормалу и да одиграмо добро утакмице које су нам преостале. Свесни смо да смо изазвали велико разочарање. Трудићемо се да то поправимо", рекао је Цветковић.

Наредни меч репрезентација Србије игра у среду од 19.10 са Норвешком, у четвртом колу такмичења у групи Д на Светском првенству.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи