Пораз Србије од Бразила

Репрезентација Србије поражена је од Бразила са 30:32, у 3. колу Д гупе Светског првенства које се игра у Хрватској.

"Орлови" су деконцентрисано ушли у меч. Видљиво је било да се нису опоравили од пораза који им је нанела Данска. Солидни Бразилци искористили су неодлучност у нашим редовима и брзо повели.

Екипа Бразила је кренула ангажованије и већ на почетку меча повела је са четири разлике 6:2.

Међутим, Ратко Николић је са два узастопна гола смањио предност Бразилаца, који су у том периоду чували два гола разлике. Голман српске репрезентације Дарко Станић је неколико пута одлично сачувао своју мрежу, након чега је Жарко Шешум у 25. минуту први пут довео Србију у вођство 12:11.

Леви бек Србије је затим другим узастопним голом донео екипи и два гола разлике. Рукометаши Бразила су, ипак, успели да изједначе крајем првог полувремена и на одмор оду без заостатка -14:14.

Рукометаши Бразила су на почетку другог полувремена поново вратили три гола предности (15:18), а вођство између два и три гола разлике очували су већим делом другог полувремена највише захваљујући добрим одбранама голмана Сантоса.

Леви бек српске репрезентације Илић је у 53. минуту изједначио на 27:27, али су после неколико грешака у нападу "орлова", Бразилци поново повели и утакмицу завршили са два гола предности.

Најефикаснији играч у српској репрезентацији био је Момир Илић са седам голова, док је Ратко Николић дао пет, а Марко Вујин четири. У победничкој екипи најбољи је био Рибеиро са 11 голова, а Лауреано је постигао шест.

Рукометаши Србије су у досадашњем току такмичења освојили два бода, колико сада има и Бразил. Поразом од Бразила Србија је довела себе у позицију да мора да победи Норвешку уколико жели у други круг, наравно и Саудијску Арабију, која је најслабија екиpа у групи. У случају победе над Норвежанима, овај пораз неће имати важност.

Репрезентација Србије у уторак има слободан дан, а у среду у четвртом колу игра против селекције Норвешке.

Број коментара 78

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво