Цветковић: Пораз боли, али још више повреда Никчевића

Селектор рукометне репрезентације Србије Јовица Цветковић изјавио је после пораза од Данске да му је најтеже што се Иван Никчевић повредио, а да на бодове у мечу са европским прваком није ни рачунао.

"Обе репрезентације су добиле. Данска је добила једну велику утакмицу, а Србија сазнање колико може. Први пут смо на великом такмичењу... Доживели смо шок после повреде Ивана Никчевића на почетку утакмице. Нисмо рачунали на бодове у овом мечу и зато нам најтеже пада повреда Никчевића", рекао је Цветковић.

Селектор Србије истакао је да нема шта да замери својим играчима и да је за све грешке он крив. "Показали смо нешто моћно и зато пораз боли. С друге стране, радује ме то што смо показали и шта можемо. Свакако да ћемо у мечу са Норвешком ићи на победу", рекао је он.

Један од најбољих играча Србије у мечу са Данском Младен Бојиновић оценио је да је његов тим заслужио да победи.
"Честитам противницима на фер и коректној игри током целог меча. Заслужили смо победу, јер смо играли боље. Мислим да смо изгорели од жеље. Честитам својим играчима. Ми ћемо се опоравити од овог пораза и ово није крај", рекао је Бојиновић.

Лево крило репрезентације Србије на мечу са Данском играо је средњи бек Данијел Анђелковић, који сматра да је његову екипу сломио темпо противника.

"Изгледа да нас је сломио темпо. Добро смо почели утакмицу, изненадили смо противника. Радили смо оно што смо хтели и што смо замислили. Вероватно су умор и повреда Никчевића утицали на крајњи исход", рекао је Анђелковић и додао да он није право лево крило.

Према његовим речима, екипа је много изгубила овим поразом, због тога што се истрошила а није освојила бодове. "Треба да скупимо снагу. Идемо даље", закључио је Анђелковић.

Селектор Данске Урлик Вилбек захвалио се репрезентацији Србије на "фантастичном мечу". "Веома сам импресиониран како се Србија вратила на велико такмичење. Нарочито како је играла у првом полувремену. Тада нисмо могли ништа да урадимо, била је много боља од нас. Ми смо бржи и зато сам рекао мојим играчима да трче и могао сам само да се надам да неће моћи да издрже наш темпо", рекао је Вилбек.

Репрезентативац Данске Јеспер Јенсен истакао је да је меч био узбудљив и да је његова екипа имала много среће на крају.
"Успели смо да стигнемо велику предност Србије, од шест, седам голова. Надам се да ћемо играти боље одбрану у наредним мечевима", рекао је Јенсен и додао да верује да ће Србија успети да се пласира у другу фазу такмичења на СП.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи