Пораз Србије од Данске

Мушка рукометна репрезентација Србије поражена је од селекције Данске 37:36, у Поречу у другом колу Групе Д Светског првенства у Хрватској.

Рукометна репрезентација Србије није успела да савлада Данску, иако је већи део сусрета водила.

Репрезентативци Србије ангажовано су почели утакмицу и већ на почетку повели са 4:1. Изабраници Јовице Цветковића добро су играли у одбрани, а у нападу су брзим акцијама током првог дела првог полувремена одржавали предност од три гола.

До највеће предности на утакмици од осам голова (14:6) "орлови" су дошли захваљујући головима Бојиновића и Илића, али и одбранама голмана Димитрија Пејановића.

Након тога екипа европског првака заиграла је боље у одбрани и смањила на пет голова разлике (18:13), али су рукометаши Србије са играчем мање постигли два гола и вратили предност од седам разлике, да би полувреме завршили са шест голова предности (22:16).

Репрезентативац Србије на позицији левог крила Иван Никчевић тешко се повредио у трећем минуту утакмице, због чега је завршио такмичење на турниру. Лекари су му ставили гипс на ногу, а на почетку другог полувремена на штакама се вратио у дворану.

На почетку другог полувремена репрезентативци Србије су наставили добру игру и чували предност између пет и седам голова. Међутим, средином другог полувремена дански рукометаши заиграли су чвршће у одбрани и серијом од 7:0, у 48. минуту изједначили резултат на 30:30. Ратко Николић је прекинуо серију Данаца и уз гол Бојиновића "орлови" су вратили два гола предности.

Данци су, затим, поново преокренули резултат (34:35). Бојиновић и Илић су убрзо поново довели Србију у вођство, али дански рукометаши су изједначили, а три секунде пре краја Бојесен је донео победу европским првацима.

Најефикаснији играч у српској репрезентацији био је Момир Илић са 10 погодака, док је Младен Бојиновић постигао осам, а Александар Стојановић пет голова. У победничкој екипи најефикаснији играч био је Ханс Линдберг са девет голова, а по шест су дали Ларс Хенриксен и Хансен Мител.

Пласман у другу фазу шампионата оствариће по три најбоље селекције из четири групе, бодови из прве фазе се преносе. Србија је у првом колу победила Египат, а Данска је савладала Бразил.

Србија у понедељак игра меч трећег кола против Бразила. Меч почиње у 17.00 - РТС-2.

Остали резултати у Групи Д:
Египат - Саудијска Арабија 26:18
Норвешка - Бразил 39:21.

Број коментара 57

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара