Илић: Верујем у препород српског рукомета

Некадашњи капитен рукометне репрезентације Србије Момир Илић изјавио је да верује у препород српског рукомета и да га охрабрује чињеница да има много деце талентоване за тај спорт.

Рукометаши Србије на недавном Европском првенству у Аустрији, Шведској и Норвешкој наступ су завршили у групној фази без иједне победе.

"Нисам ништа коментарисао јер нема много шта да се каже, осим да није било добро. О разлозима неуспеха не могу да говорим, јер нисам био унутар националног тима", рекао је Илић за сајт Факултета за спорт, чији је постао студент.

Критике на рад Рукометног савеза Србије биле су оштре, ситуација је окарактерисана као катастрофална, али Илић је ипак оптимиста, међутим, пре решавања проблема у које је запао српски рукомет, сматра да треба "да будемо бољи људи".

"Верујем у препород, а охрабрује ме то што имамо много талентоване деце. Никако не смемо из вида да изгубимо то што смо изузетно талентована нација за овај спорт. Сигуран сам да ће се ствари променити у корист нашег рукомета. Јер, промениће се тренери, доћи ће нова генерација која ће децу обучавати савременом рукомету. То се неће десити тако брзо, али промене набоље су могуће већ за три-четири године", рекао је Илић и додао:

"Уверен сам да можемо да остваримо успех, само је питање да ли ћемо се и колико задржати у врху, јер то захтева озбиљно планирање. Али, верујте ми, имамо добрих играча који имају водећу улогу у својим клубивима и то је веома важно."

Најкориснији играч (МВП) Европског првенства 2012. у Београду, на ком је освојено сребро, последње одличје за мушки рукомет на великим такмичењима, не крије да обожава посао тренера.

Тренутно је помоћни тренер првог тима Веспрема, самостално води и селекцију до 21 године тог мађарског клуба, а усавршава се на Факултету за спорт.

"Верујте ми, свакодневно сам у сали од девет до девет и уживам у свему томе. Задовољство ми је да радим посебно са младим играчима. Покушавам да им усадим убеђење да су рад и упорност много важнији од талента. За мене нема лепше ствари него када на терену видите да су играчи усвојили неке ваше принципе рада и да показују напредак. Не знам са чиме бих могао то да упоредим", рекао је бивши играч Веспрема.

"Амбиције су највеће могуће и то не кријем. Ништа се по том питању није променило из времена док сам био играч. Желим да будем тренер у великом клубу, да освајам трофеје и, нормално, да, кад за то дође време, будем селектор репрезентације Србије", истакао је Илић.

Његову посвећеност тренерском послу похвалио је најбољи рукометаш Европе Петар Ненадић, који је изјавио да ће Илић бити врхунски тренер.

"Хвала Петру на томе што је рекао. Међутим, да ли ћу бити врхунски тренер зависи од много фактора. Петар врло добро зна како размишљам, колико сам посвећен тренерском послу и вероватно је из тих разлога изјавио то што је изјавио. Мада, да би се постигао успех, потребно је имати и мало среће, али то не волим да апострофирам", закључио је Илић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво