Загреб дочекао сребрне рукометаше, 10.000 људи на Јелачићевом тргу

Више од 10.000 људи дочекало је рукометну репрезентацију Хрватске, после освајања сребрне медаље на Европском првенству. Присутнима се обратио селектор Лино Червар, као и најбољи играч турнира Домагој Дувњак.

На Тргу бана Јелачића у Загребу више од 10.000 људи дочекало је хрватске рукометаше, који су у недељу у финалу Европског првенства изгубили од Шпаније 22:20.

"Поносан сам да сам са страшћу и неизмерном љубави водио репрезентацију. Захвалан сам свим генерацијама и овој репрезентацији која је показала невероватно заједништво. Радујем се да овде видим пуно деце и младих. Зато говорим, родитељи водите своју децу и помозите им кад им је тешко", рекао је Червар.

Капитен Домагој Дувњак, МВП шампионата, био је кратак.

"Ова медаља је ваша медаља. Жао ми што сте морали да се нервирате, али дао бог да се ви увек тако нервирате, а ми донесемо кући медаљу. Надамо се да ово није последњи дочек", рекао је Дувњак.

Хрватска је два пута била олимпијски шампион, једном светски, али никада није успела да освоји злато на европским шампионатима. Сребро у Стокхолму треће је у историји хрватског рукомета.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 27. јан 2020, 17:35) - Hrvati, rukometna elita [нерегистровани]

Zlato ili srebro

Manje je važno, ono što je važnije je to da ste vi u samom vrhu svetskog rukometa i što imate kvalitet da pobedite svakoga.

ps
Gledajte to sa vedrije strane, šta mi Srbi da kažemo, pogledajte samo šta su nam uradili od našeg rukometa i odmah će vam biti lakše.