РСЦГ: Зелено није због Србије, поносимо се комитском заставом

Рукометни савез Црне Горе (РСЦГ) саопштио је да одлука да на утакмици Европског првенства против Србије играју у зеленим дресовима није никаква "провокација" и да су боје изабране још у септембру. Да је Црна Гора прошла у другу фазу, поново би обукла зелено, кажу из РСЦГ.

"Одлука о боји дреса у којој ће наша репрезентација наступати на Европском првенству донесена је од стране руководства Савеза на челу са председником Петром Каписодом, још у септембру прошле године. Наиме, приликом посјете компанији ‘'Хуммел'' када је и потписан уговор у Архусу (Данска), одабране су четири гарнитуре дресова - бела, црвена, зелена и црна. Те боје пријављене су Европској рукометној федерацији (ЕХФ) 4. октобра, након чега су потврђене 8. новембра 2019. године, а ту информацију ЕХФ је проследио свим националним федерацијама које су биле наши противници у групној фази. Боје дресова су коначно потврђене на техничком састанку одржаном 8. јануара, односно дан уочи почетка првенства", саопштено је "Вијестима" из Рукометног савеза Црне Горе.

Да је Црна Гора прошла у другу фазу, поново би обукла зелено, кажу из РСЦГ.

"Било је планирано да у једном од мечева главне фазе наша репрезентација поново наступа у зеленој гарнитури. Стога, нетачни су наводи да је та гарнитура дресова ношена само против Србије, јер је иста равноправна са свим осталим које имамо, као званичне и пријављене ЕХФ-у. Такође, нетачно је и то да је зелена гарнитура дресова коришћена због актуелног друштвеног тренутка, јер је избор, као што је већ наведено, извршен у септембру прошле године".

На крају из РСЦГ су објаснила зашто зелена боја.

"Зелена боја налази се и на подлози штита на државном грбу, па као таква логично, може и да преовладава на боји дреса националног тима. Такође, и комитска застава је део наше историје које се не стидимо, већ и те како поносимо", закључује се из РСЦГ, уз напомену да голмани репрезентације већ дуже од 10 година наступају у зеленим дресовима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво