Рукометаши се поразом од Хрватске опростили од ЕП

Рукометна селекција Србије поражена је у последњем мечу групне фазе ЕП у Грацу од селекције Хрватске са 24:21. Србија првенство завршава са три пораза.

Србија је и трећим поразом завршила Европско првенство у рукомету, а последњи јој је нанела селекција Хрватске.

Изабраници Ненада Перуничића су се, нажалост, у најбољем издању показали против Хрвата, у утакмици која није имала резултатског значаја.

Иако није било императива победе, обе екипе су играле веома мотивисано, гледала се велика борба за сваки посед и лопту и резултатска клацкалица и неизвесност.

Хрватска је боље отворила меч, константно била у предности од два гола, али је у финишу првог полувремена Србија заиграла знатно боље у одбрани, а потом и нешто боље у нападу.

Такав однос на терену донео је Србији два гола предности, па наша селекција на паузу одлази са резултатом 10:8.

Слично је било и у уводним минутима другог полувремена. Хрвати су се мучили у нападу, али нажалост њихов празан ход Србија није искористила.

Оно што је била бољка наше селекције читавог турнира, коштало је победе и у последњем мечу. Бројни промашени зицери, ситуације један на један са крила и седмерци, спречили су Србију да у другом полувремену осетније поведе.

На неких 15-ак минута до краја сусрета, Хрватска прво враћа вођство, да би потом сјајним контрама казнила сваку изгубљену лопту наше екипе, којих је било доста.

Разлетели су се Хрвати по паркету, стекли шест голова предности и без већих проблема привели меч крају.

Србија је покушала да направи нову серију, успела да смањи на два гола разлике на моменат, али је Хрватска искусно одбила тај налет и заслужено славила.

Наша селекција одиграла је разочаравајући турнир, пошто је у групној фази уписала три пораза, од Белорусије, Црне Горе и Хрватске.

Из Групе А Хрватска и Белорусија иду у наредну фазу такмичења, Хрватска као прва, Белорусија као другопласирана екипа.

Овако је протекао меч: 

22.02 – Крај меча, Хрватска слави резултатом 24:21.

21.48 – Серија грешака Србије на једној, а голова Хрватске на другој страни (15:21).

21.39 – 15 минута до краја сусрета Хрватска преузима вођство (14:15).

21.23 – Настављен је меч, почело је друго полувреме...

21.08 – Завршено је прво полувреме, Србија након 30 минута води са 10:8. Иако је противник контролисао меч и резултат у већем делу првог полувремена, Србија на паузу иде са два гола предности. Бољом одбраном наша селекција успела је да задржи ривала на коти од осам голова дужи период, а остаје жал што неколико шанси изабраници Ненад Перуничића нису искористили како би убедљивије водили на паузи.

20.59 – Хрватска је константно била у предности, која је углавном износила два гола, али је Србија успела да заигра боље и након 20 минута први пут поведе (9:8).

20.30 – Након интонирања химни, почео је сусрет Србије и Хрватске.

20.25 – Рукометаши обе селекције изашли су на терен, меч ускоро почиње...

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара