Рукометаши: Лоша одбрана, промашени зицери – заслужен пораз

Рукометаши Србије, након пораза од Белорусије на старту Европског првенства, истакли су да нису били на нивоу на ком би требало и да су заслужено изгубили.

Рукометаши Србије лоше су почели учешће на Европском првенству, пошто су у Грацу у првом колу прве фазе такмичења изгубили од Белорусије са 35:30 (16:15).

"Промашити оволико зицера, поготово пенала, нисмо помагали нашим голманима у одбрани. Фалила нам је енергија и вера у нас све заједно да изгурамо до краја. На крају резултат такав какав је", изјавио је репрезентативац Србије Лазар Кукић после меча.

Изабраници селектора Ненада Перуничића овим поразом значајно су смањили шансе да заузму бар друго место у групи и прођу у други круг такмичења.

Вања Илић је такође био критичан: "Тешко је причати после овакве утакмице, оваквог пораза. Мислим да нас је коштало то што смо промашили превише зицера, неколико седмераца. Не знам шта је то било, да ли недостатак концентрације или нешто друго, не знам. Промашаји су главни фактор што смо изгубили утакмицу. Морамо  да се дигнемо после овог пораза, што ће бити много тешко. Нисам се надао овоме, али то је турнирско такмичење. Морамо да се спремимо за наредну утакмицу, за Црну Гору. Белорусији честитке још једном а нама глава горе и да се спремимо за наредни меч".

У другом колу Србија се 11. јануара састаје са Црном Гором, два дана касније играће против Хрватске.

"Нисмо испоштовали договор. Мало шта је функционисало данас и заслужено смо изгубили. Ништа данас није функционисало, улазиле су неке лопте које не би требало, то се једноставно не прашта у оваквим утакмицама. Ово не сме психолошки да нас поремети, морамо како знамо и умемо да играмо боље, на све или ништа, додао је Милан Пушица.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара