Рукометаши са Белорусијом отварају Европско првенство

Европско првенство за рукометаше почиње од 18.15, када ће Србија у Грацу играти против Белорусије. Директан пренос је на Првом програму РТС-а и Радио Београду 1, Стрим на РТС Планети (само за кориснике из Србије), док ток меча и промене резултата можете пратити на нашем порталу.

После тога, изабранике Ненада Перуничића у групи А очекују дуели против Црне Горе у суботу и Хрватске у понедељак.

Селектор српског тима у најави утакмице против Белорусије истиче да ће фокус увек да буде само на наредном ривалу.

"Белорусија је једна добра, компактна екипа. Знате и сами како смо пре годину и по дана прошли против њих (пораз у Нишу), јер смо вероватно тада играли мало потцењивачки. То у овом тренутку не постоји са наше стране. Они су сада сјајни играчи и имају тај луксуз да имају тим који игра Лигу шампиона, СЕХА лигу. Доста играча се код њих добро познаје, играју заједно у клубу, тако да им прилагођавање и окупљање не фали", рекао је Перуничић новинарима у Грацу.

Он је истакао да је стручни штаб урадио добру анализу првог противника Белорусије.

"Мислим да смо играчима сервирали сваки детаљ, али опет, знате и сами шта је утакмица и шта она доноси. Притисак, мотив, жеља који могу да одведу у другу страну и заборавиш све оно што си радио. Верујем да смо зрели. Видели сте ове резултате. За мене јесу тешки порази, али да могу, опет бих поновио исто, јер је то једини начин за напредовање. Сви играчи су различити. И ментално и по квалитету. Преузео сам селекцију која није била довршена и сада је нормално да играчи који играју у слабијим клубовима немају тај ниво самопоуздања који би требало да поседују. Ми форсирамо да играчи који имају ауторитет доста причају са осталим момцима и да им тако помажу", закључио је Перуничић.

Репрезентативац Стефан Вујић рекао је да тим жељно ишчекује да почне европско првенство.

"Сви жељно ишчекујемо да све крене. Припреме су прошле добро, без повреда и мислим да смо спремни. Што се Белорусије тиче, суштина њихове игре је базирана на бековској линији и имају много доброг пивотмена. Анализу смо одрадили и појединачно о сваком играчу и колективно. Јаки су један на један, имају шут споља. Одбрана им је добра, али мало мање покретљива, што нама може да одговара ако искористимо то са бржим играчима. Надам се да ћемо отворити првенство победом", рекао је Вујић.

Европски шампионат, осим у Аустрији, игра се још у Норвешкој и Шведској и први је турнир на којем ће учествовати 24 репрезентације. У истом термину кад и Србија у Трондхејму ће играти Немачка и Низоземска.

Директан пренос утакмице Србија – Белорусија од 18.15 је на Првом програму РТС-а и Радио Београду 1, Стрим на РТС Планети (само за кориснике из Србије), док ток меча и промене резултата можете пратити на нашем порталу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво