Обрадовић: Претежак меч, честитам девојкама

Селектор женске рукометне репрезентације Србије, Љубомир Обрадовић, оценио је да је меч са Данском био претежак.

Рукометашице Србије одиграле су нерешено са Данском 26:26 и остале у трци за пласман у квалификације за Олимпијске игре.

"Био је претежак меч. Сам улог и сазнање да ће Србија први пут ићи на ОИ у женском рукомету утицала је на девојке. Прво полувреме девојке су добро отвориле, било је и шест разлике, али нисмо били концентрисани као на претходним утакмицама. Честитао бих девојкама на максималном залагању", рекао је Обрадовић после меча.

Србија је обезбедила пласман међу осам најбољих репрезентација на свету, а пошто је Норвешка савладала Немачку, Србија је обезбедила квалификације за Олимпијске игре и играће за пето место на турниру.

Рукометашице: Одлична одбрана

Средњи бек Кристина Лишчевић поново је постигла важан гол, али је истакла и да је у овом сусрету направила неколико грешака.

"Сваки меч је био јако битан. Направила сам много грешака у битним моментима. Да нисам дала гол, мислим да би ми био највећи промашај живота. Знам Сандру и увек ми иде у моју омиљену страну. Желела сам мало да шарам и успела. Ово је све захваљујући и Јовани и Жилету, које су обавиле фантастичан посао и отворило се седам на шест. Једва стојим на ногама, пете ме боле", рекала је Лишчевићева.

"Изузетно тешка утакмица. Много нам је помогла Катарина Томашевић, за мене је она играч утакмице, заиста. Нама је на крају бод значио, њима није. Ми смо сигурно пети или шести. Пре првенства, када су ме питали, рекла сам да бих највише волела да играм за пето место. Велика ствар је направљена. Мислим да су ове девојке заслужиле да играју за пето место. Мислим да су људи мало заборавили да рукомет постоји у Србији, али ми не дамо да се то заборави", рекла је Драгана Цвијић.

Катарина Томашевић, која је сусрет завршила са 19 одбрана, рекла је да је добра игра у дефанзиви пресудила да и она на голу пружи одличну партију.

"Пре свега бих честитала девојкама на борби. Очекивала сам ово што смо и урадиле. Да одбрана није била тако добра, не бих ни ја била на нивоу. Свака част свима. Никада нисмо били на Олимпијским играма, тако да ће ово бити велики успех за ову генерацију", изјавила је Томашевићева.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво