Србија ишчупала бод против Данске, живи сан о Олимпијским играма!

Рукометашице Србије одиграле су нерешено 26:26 са Данском у последњој утакмици у групи 1 на Светском првенству и сачувале сан о пласману на Олимпијске игре.

Освајањем тог бода сада су треће на табели, чиме су директно оставиле Данску без шанси да се пласира на олимпијски турнир.

Овим ремијем Србија је остала у игри за одлазак на квалификациони турнир за Олимпијске игре, а наредни потез требало би да повуку Немице у свом мечу са Норвешком. Србији је потребан пораз Немица, а уколико Немачка победи, Српкиње очекује бараж за квалификације за ОИ, у којем би играле против четвртопласиране екипе у групи 2.

Дуел у Кумамоту је почео окршајем две голманке – Катарине Томашевић и Сандре Тофт. Две девојке су бриљирале од самог старта, Тофтова је одбранила прва два седмерца, али је Томашевићева узвратила и на другој страни "спустила ролетну".

Наше девојке су се мучиле у нападу у уводним минутима и, када су се ослободиле, голови су се низали као на траци.

Захваљујући Драгани Цвијић, Кристини Лишчевић, Јелени Лавко и Слађани Поп-Лазић дошли смо до шест голова вишка пре него што је уследио пад.

У међувремену је Томашевићева добила неугодан ударац лоптом у лице, али се опоравила, па су Обрадовићеве играчице на одмор отишле са три гола предности – 14:11.

Почетком наставка уследио је пад у игри Србије који су много агресивније и брже Данкиње искористиле и дошле до изједначења. Тофтова се поново "разбранила" и омогућила експлозивније акције својим саиграчицама.

У утакмици која је имала велики улог ушли смо у неизвесну завршницу.

Све до последњег минута су изабранице селектора Љубомира Обрадовића имале гол заостатка, пре него што је у хероину поново израсла Кристина Лишчевић. На 40 секунди до краја је погодила за 26:26, Србија успела да се одбрани до краја и дође до великог бода.

Најефикаснија у српском тиму била је Поп-Лазићева са шест голова, по пет су постигле Лишчевићева и Стоиљковићева, док је Лавкова четири пута затресла мрежу противница. Томашевићева је забележила двоцифрен број одбрана.

У редовима Данске истакле су се Јоргенсенова са шест и Јенсенова са пет голова.

Немачка и Норвешка затварају ову фазу од 12.30 и баш од њих ће много зависити да ли ће Српкиње, први пут од 1988. године (под заставом Југославије), учествовати на највећем спортском такмичењу.

Комплетне резултате и стање на табелама можете погледати ОВДЕ.

Ток меча:

11.25 – Крај утакмице! Србија је ремизирала 26:26 са Данском и сачувала сан о Олимпијским играма.

11.23 – Последњи минут, Србија има гол заостатка. Гоооол! Кристина Лишчевић погађа и доноси изједначење 26:26! Наше девојке имају 40 секунди да одбране реми.

11.20 – Тежак задатак је пред Србијом. На семафору је остало 3,5 минута, а ми остајемо са играчицом мање. Данска води са 25:26.

11.15 – Лишчевићева и Поп-Лазићева су одржавале српски тим у овим тренуцима, пошто је Данска лако долазила до позиција за шут. Након нове њихове акције изједначиле су на 23:23.

11.11 – Неколико великих грешака у низу наших девојака, Данска без по муке долази до преокрета и првог вођства од 20:21.

11.06 – Србија почиње да се диже, Јована Стоиљковић погађа за 20:18.

11.01 – Од почетка полувремена наше девојке су биле у контраритму, Тофтова је почела све да брани и Данска је изједначила на 16:16, а тренутни резултат је 17:17.

10.54 – Притисле су противничке играчице и смањиле на два гола предности, али је наш тим изборио седмерац, који је успео да реализује. Томашевићева поново сјајно брани и остаје 16:13.

10.50 Почело је друго полувреме. Наше рукометашице имају први напад, али Данкиње успевају да се одбране.

10.35 – Крај првог полувремена, Србија води са 14:11 против Данске.

10.30 – Мало је опао ритам Србије, Данска је успела да се врати после минуса од шест голова и смањи на 13:10.

10.23 – Наставило се са игром "гол за гол", Жељка Николић и Поп-Лазићева су лако долазиле до позиција за поготке и Србија води са 12:7.

10.17 – Погађају Стоиљковићева и Николићева, потом и Поп-Лазићева, Србија одлази на 8:3.

10.13 – Неугодна ситуација догодила се у следећем нападу, када је Хансенова у лице погодила нашу голманку. Остала је Катарина да лежи, али се брзо придигла. Ту ситуацију можете погледати ОВДЕ.

10.12 – Наставила је Томашевићева да чува нашу мрежу, а Цвијићева да доминира на позицији пивота. Још један гол и први пут имамо два гола предности.

10.07 – Тофтова је одбранила пенал Лавковој, али је Томашевићева узвратила са неколико изузетних интервенција. После комбинације Лишчевић-Цвијић, Србија долази до првог вођства (3:2).

10.03 – Томашевићева и Тофтова, две голманке, направиле су по одбрану на почетку сусрета, пре него што је Данска повела. Стоиљковићева је експресно узвратила са дистанце и изједначила на 1:1.

10.00 – Почела је утакмица Србије и Данске.

9.55 – Интониране су химне две селекције.

9.50 – Играчице Србије и Данске изашле су на терен.

Пред рукометашицама Србије је приоритет победа у дуелу са селекцијом Данске јер их само она може одвести до борбе за седмо место које води на Олимпијске игре, а захваљујући тријумфу над Јужном Корејом, Холанђанке су нас онемогућиле да се боримо за полуфинале.

У преосталом мечу Групе 1 састају се Немачка и Норвешка, а од њиховог исхода зависи и коначни пласман Србије.

Последњи дуел рукометашице Србије и Данске играле су прошле године на Европском првенству, када је са 30:25 победу однела наша селекција.

Утакмица рукометашица Србије и Данске почиње у 10.00 уз директан пренос на Другом програму РТС-а, стрим је на РТС Планети (за посетиоце из Србије), а ток меча и кретање резултата можете пратити на нашем порталу.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво