Лавко и Николић: Да се боримо и победимо Данкиње

Рукометашице Србије, пред одлучујућу утакмицу са Данском на Светском првенство у Јапану, изјавиле су да спремно дочекују тај дуел. Меч је на програму у среду од 10.00. Директан пренос је на нашем Другом програму.

Изабранице Љубомира Обрадовић играју у среду меч против Данкиња, где су улог олимпијске квалификације, али постоји шанса да се најбоље српске рукометашице нађу и у полуфиналу, у случају поклапања других резултата у последњем колу главне фазе.

Капитенка Јелена Лавко истакла је да је пауза пријала свим играчима и да је задовољна свим што је тим приказао на СП, као и да није сигурна да ли се у екипи осећа притисак пред одлуцуцјући меч.

"Па не знам, мислим да је то више притисак да покажемо шта можемо, да свака извуче свој максимум. Ако то урадимо, онда се не бојимо за резултат. На нама је да се боримо и да победимо. Никада нам ништа није поклоњено, ако се буде поклопило, хвала драгом Богу, ми смо дошле са циљем", рекла је Лавко за сајт РСС.

Лавко је истакла и да је Данска игра скандинавски рукомет, као Норвешка и Холандија

"Трче боре се, одличан им голман, он им много помаже. Морамо бити концетрисанији при шуту, ако дамо гол, лакше ће све бити".

Она је истакла и дај циљ тако близу, а тако далеко.

"Јуче после наше утакмице, па после утакмице Холандије и Данске, почеле су рачунице, ако оне победе, па ако ове победе... Мислим да не треба да гледамо на то. Треба да играмо да победимо. Ако се то не деси, џабе смо рачунале било шта. Морамо да будемо концетрисани на нашу утакмицу, а не да мислимо ко игра пре, а ко после нас. Ако сутра поритв Данске тријумфујемо, па се и поклопе резултати, мислим да ће сви бити пресрећни", закључила је Лавко.

Десно крило Жељка Николић верује у свој тим и истиче да је расположење у екипи после победе против Немачке на нивоу.

"Нико се није надао оваквом расплету. Генерално резултати у нашој групи су нереални, не сећам се када је на неком првенству био овакав заплет у некој групи. До последње утакмице све је отворено. Ми ћемо урадити оно што је на нама, покушачемо сутра да одиграмо као претходне две утакмице, па надам се да ће то бити довољно", рекла је Николић.

Она је изјавила да сви треба да буду поносни на екипу, која је показала карактер и велику менталну снагу у мечу против Немачке, па се осврнула и да на расплет на СП, где постоји девет опција, а Србије може и у полуфинале, а и на последње место.

"Не треба да се оптерећујемо тиме, на то не можемо да утичемо. треба да одиграмо најбоље што можемо, победимо и да се надамо да ће остали резултати ићи у нашу корист", закључила је Николић.

Меч је на програму у среду од 10.00. Директан пренос је на нашем Другом програму.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 10. дец 2019, 15:59) - anonymous [нерегистровани]

Tako devojke

Hrabro i borbeno do zadnje sekunde ,pa komu janci,komu opanci.Ne predavati se i ne malaksati.Rukomet je sport u kojem pobedjuje uprnost i borbenost,ali i koncetracija.