Норвешка савладала Јужну Кореју – како рукометашице могу до полуфинала?

Женска рукометна репрезентација Србије остварила је другу победу у другој фази Светског првенства и задржала шансе за пласман у полуфинале. За то је потребно да савлада Данску у последњем колу, али и да се поклопе резултати осталих утакмица.

Српкиње су изненадиле Немачку – 29:28, па могу да се надају пласману међу четири најбоље селекције на планети. Уколико у томе не успеју, остаје им борба за пласман од петог до осмог места, а само последње не води у квалификације за олимпијски турнир.

Пошто је наш тим у другу фазу ушао без бодова, потребно је много среће да би се изабранице Љубомира Обрадовића пласирале у полуфинале, односно да се поклопе и други резултати.

Први и основни услов је да Србија у среду савлада Данску, али то није довољно.

Без обзира на то што је прва на табели, Норвешка није обезбедила пласман у полуфинале, па ће им бити потребан бар бод у удуелу са Немачком у среду. Србији би више одговарало да Норвежанке тријумфују и обезбеде прво место у групи пред полуфинале.

Трећи услов је можда и најважнији – да Јужна Кореја савлада Холандију. Ипак, то неће бити лако, пошто Холанђанке играју одлично у Јапану, а Корејкама није неопходна борба за пласман од петог до осмог места, пошто су већ раније обезбедиле учешће на Олимпијским играма у Токију.

Постоји и још једна варијанта, али мало извесна. Уколико Србија и Данска играју нерешено, потребно је да Норвешка савлада Немачку, а Кореја Холандију, па би и у том случају српске рукометашице могле до полуфинала.

Уколико се не докопа места међу четири најбоље селекције на турниру, Србију очекује борба за пласман од петог до осмог места, од којих само последње, осмо, не доноси пласман на квалификациони турнир за Олимпијске игре.

Пласман у полуфинале био би раван сензацији, док би освајањем једног од првих седам места Србија остварила основни циљ пре Светског првенства – шансу да се боре за Олимпијске игре у Токију.

Светско првенство – група 1:

прво коло:

Србија – Јужна Кореја 36:33
Холандија – Немачка 23:25
Норвешка – Данска 22:19

друго коло:

Немачка – Србија 28:29
Данска – Холандија 27:24
Јужна Кореја – Норвешка 25:36

треће коло, среда 11. 12:

07.00 Холандија – Јужна Кореја
10.00 Србија – Данска
12.30 Норвешка – Немачка

табела:
1. Норвешка 6
2. Немачка 5
3. Холандија 4
4. Србија 4
5. Данска 3
6. Јужна Кореја 2

Комплетне резултате и табеле можете погледати ОВДЕ.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво