Дебакл рукометашица Србије против Холандије

Рукометашице Србије доживеле су други пораза на Светском првенству у Јапану, пошто је од њих данас много боља била селекција Холандије победивши резултатом 36:23. Последњи меч у Групи А Србија игра против Словеније у петак (7.00, РТС 2), а тај меч одлучиће ко ће у наредну фазу такмичења.

У ком ће смеру утакмица отићи било је јасно после првих пет минута, када су Холанђанке повеле са 5:1, а онда ту предност постепено увећавале и без већих проблема одржавале.

Игра наших девојака у нападу и није била толико лоша колико је шкрипало у одбрани, а то све није могао да промени селектор Обрадовић, који је покушавао са изменама и променама тактике али узалуд.

На крају, "лале" меч завршавају серијом 5:0 и долазе на максималних "плус 13" за трећу победу на првенству.

Најбоље у српском тиму биле су Лишчевићева, Обрадовићева и Трифуновићева са по шест погодака, а голаман Катарина Обрадовић имала је девет одбрана.

Холандију је предводила супруга прослављеног холандског фудбалера Рафаела ван дер Варта, Естевана Полман, са осам голова, док су по шест постигле Ван дер Хејденова, Абингова и Дулферова, која је проглашена за играчицу утакмице.

Србија сада има скор 2-2 и дели треће место на табели групе А са Словенијом, са којом игра наредни меч у петак од 7.00, у директном дуелу за пласман у другу фазу СП.

Ток меча: 

11.22 – КРАЈ, коначан резултат меча Србија – Холандија је 23:36. 

11.13 – Још десет минута до краја меча, Србија је и даље у заостатку од десет голова – 31:21. 

11.02 – Након десет минута игре у наставку, без већих промена на терену. Предност од 24:14 за тим Холандије. 

10.52 – Настављен је меч... 

10.37 – На полувремену меча Холандија има осам голова предности – 20:12. 

10.22 – На истеку 20. минута игре, Холандија има пет голова предности – 13:8. Српске рукометашице у нападу солидне, али је одбрана на изузетно ниском нивоу... 

10.12 – Холанђанке сигурније улазе у меч и из неколико контранапада успевају да дођу до предности од четири гола.

10.00 – Почео је меч. Први напад имају Холанђанке.

09.59 – Интониране су химне репрезентација и ускоро се очекује почетак меча Србије и Холандије.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво