Добра игра Србије, недовољно за тријумф над Норвежанкама

Рукометашице Србије доживеле су први пораз на Светском првенству у Јапану, пошто су у мечу трећег кола Групе А изгубиле од Норвешке 28:25. У преостала два меча, против Холандије и Словеније, Србија ће се борити за пласман на једно од прва три места у групи које воде у даљи ток такмичења.

Рукометна репрезентација Србије забележила је први пораз на Светском првенству у Јапану, пошто је Новешка у трећем колу А групе славила са 28:25.

Изабранице Љубомира Обрадовића одиграле су одличан меч, већи део првог полувремена водиле против фаворизованог противника, али су у наставку меча искуство Норвежанки и неке неискоришћене прилике српског тима довеле до пораза.

Треба истаћи и чудно суђење немачког судијског пара, који је током читавог другог полувремена чувао предност Норвежанки, док би у самом финишу једном невероватном одлуком Немице "покопале" наде Србије да може макар до бода.

Катараина Томашевић била је одлична на голу Србије, али је на другој страни бриљирала њена колегиница Сиље Солберг.

Кристина Лишчевић потигла је шест погодака, Драгана Цвијић пет, а Јована Стоиљковић и Жељка Николић по четири за Србију, на другој страни најефикаснија су биле Арнцен и Офтедал са по седам погодака.

Наредни меч рукометашице Србије играју против Холандије (четвртак у 10.00), а затим и против Словеније, па ће у та два дуела тражити пласман за једно од прва три места у групи које воде у даље такмичење.

После три одиграна меча, Норвешка је прва са шест бодова, Србија и Холандија имају по четири, Словенија и Ангола по два, Куба је без бодова.

Овако је протекао меч у Кумамоту: 

13.59 – Крај меча, Норвешка је победила Србију 28:25.

Неколико дискутабилних одлука судијског пара из Немачке осигурали су победу Норвежанкама, док је Србија забележила први пораз на такмичењу.

13.51 – Пет минута до краја меча, Србија смањује предност Норвежанки на 25:22.

13.43 – Неколико везаних седмераца покренули су серију Норвешке, која сада води 23:19.

13.34 – Резултатску клацкалицу на почетку другог полувремена прекидају Норвежанке, које воде 19:17.

13.23 – Настављен је меч.

13.08 – Норвешка ипак долази до предности у последим тренуцима првог полувремена 13:12.

Одлична игра Србије у првих 30 минута, нарочито у одбрани, али су изабранице Љубомира Обрадовића попустиле у финишу и препустиле предност Норвежанкама. Марија Обрадовић неће се враћати у игру, пошто је због три искључења добила црвени картон.

Јелена Лавко и Жељка Николић постигле су по три поготка, на другој страни исто толико имају Арнцен и Офтедал.

12.58 – Србија после 20 минута води 10:9, иако је Обрадовићева добила четири минута искључења.

12.45 – Одличан почетак меча за српске рукометашице, које воде 6:4. Норвежанке нису постигле гол са играчицом више, њихов селектор принуђен је затражи први тајм-аут.

12.30 – Почео је меч у Кумамоту.

12.00 – У првим мечевима трећег кола Групе А Ангола је савладала Словенију 33:24, док је Холандија била убедљива против Кубе 51:23.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво