Ангола изненадила Словенију, Холандија лако против Кубанки

Рукометашице Анголе направиле су изненађење на Светском првенству у Јапану, пошто су у мечу трећег кола А групе савладале Словенију са 33:24. Норвешка у првом мечу у Кумамоту убедљиво савладала Кубу 51:23. У последњем мечу трећег кола исте групе Србија је изгубила од Норвешке 28:25.

Ангола је против Словеније забележила први тријумф на такмичењу, а екипа из Африке била је доминантна током целе утакмице.

После вођства 16:12 на полувремену, Ангола је наставила у истом темпу и у другом делу утакмице, па је на крају стигла до убедљиве победе – 33:24.

Анголу су предводиле Азенаиде Карлос и Албертина Касома са по шест погодака, док је у тиму Словеније најефикаснија била Тјаса Станко са девет погодака.

У првом мечу групе А Холандија је очекивано савладала најслабију селекцију Кубе са 51:23.

Холанђанке су тако забележиле другу узастопну победу, после почетног пораза од Словеније, док је Куба трећи пут убедљиво поражена.

Најефикаснија на мечу била је Ангела Малестин са 11 погодака, док је у тиму Кубе најбоља била Јаруми Чирино са четири.

После трећег кола води Норвешка са три победе, по две имају Србија и Холандија, док Ангола и Словенија имају по један тријумф. Куба је на зачељу без бодова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво