Рукометаши Србије са великом енергијом улазе у дуеле са Аустријом и Словенијом

У просторијама Рукометног савеза Србије одржана је конференција за медије поводом ЕХФ недеље у оквиру које ће мушка сениорска репрезентација одиграти два контролна меча са селекцијама Аустрије (25.10 - 19.30) у Грацу и Словенијом (27.10 - 17 часова) у Марибору.

Биће то и последње провере пред почетак завршних припрема за Европско првенство 2020, које ће се од деветог јануара одржавати у три земље, Аустрији, Норвешкој и Шведској. Управо ће у Грацу "Орлови" наступати у групи са селекцијама Црне Горе, Белорусије и Хрватске.

Медијима су се обратили селектор Ненад Перуничић, односно, играчи Богдан Радивојевић и Мијајло Марсенић.

"Практично после четири месеца смо на окупу. Оно што ми је било битно јесте да дођу здрави. Сви смо у њиховој служби, јако ми је битно да долазе расположени с обзиром на број утакмица и оптерећење које имају у клубовима. Битно ми је да их растеретимо и да не вршимо додатни притисак, већ да размишљамо о стварима које желимо везане за репрезентацију."

"За ових годину дана, нажалост, ни једном нисмо били комплетни. Пушица се повреди у недељу на крају утакмице. Данас ћемо сазнати каква је повреда. Молимо Бога да не буде нешто преозбиљно. Уместо њега ту је Дарко Стевановић из мађарског Балатона. Јако битно је да се осећа енергија коју доносе и жеља да напредујемо. Фали нам уиграност, имамо мањак тренинга, али користимо сваку прилику да разговарамо о свему и мимо тренинга. То је јако битно. Синоћ смо већ гледали противнике који нас чекају на ЕП, и тек ћемо гледати. Полако се уводимо, али без потенцирања на стварима које би у овом тренутку могле да буду сувишне" рекао је Перуничић, а на питање о наредним утакмицама као тесту кандидата за ЕП 2020, додао:

"Ово су играчи који су били ту, неко више неко мање. Сходно ситуацији и великом броју малера, само молим Бога да дођу здрави. То ми је најбитније. Прошле године сам предуго држао велики број играча на окупу пред такмичење, али је постојала недоумица, јер је разлика између њих јако мала. То се ове године неће десити. Играчи који оду на турнир Златне лиге у Француску биће и учесници ЕП."

"Желим и припремне утакмице да играм против најбољих, то ћу форсирати док год сам у репрезентацији. То је једини прави начин да напредујемо и сходно противнику видимо шта нам још треба да дођемо до тог нивоа. За нас ће бити такмичарске, а не пријатељске утакмице у Грацу и Марибору. Више ћемо радити на тактици и нападу, мање на одбрани. Фали уиграност, још неке ствари да поправимо, то је једина промена, мало опуштених тренинга, јер им то свакако треба у овом тренутку", рекао је селектор.

Најбољи играч Европе у септембру, Богдан Радивојевић, истакао је задовољство новим виђањем са репрезентативним друговима...

"Срећни смо што смо поново на окупу. Сви смо упознати са начином рада, екипа се добро познаје. Сви смо спремни да дамо све од себе да достигнемо ниво који желимо, а то је да се боримо са најбољим репрезентацијама. Радимо на томе, доста има тактике, доста видеа. Надам се да ћемо што пре дођи до тог нивоа. Пресрећни смо када смо у репрезентацији, то се да видети на терену и ван терена. Атмосфера је јако битан део овог окупљања. Показаћемо то на припремним утакмицама. Спремамо се за првенство.

Пивотмен Мијајло Марсенић потврдио је речи свог саиграча из репрезентације:

"Када год се долази да се игра за репрезентацију, осећа се набој и срећа што се видимо поново. После четири месеца настављамо тамо где смо стали. Ова екипа је млада, полетна, верујемо у њу, даћемо све од себе да направимо што бољи резултат на Европском првенству. Чекају нас мечеви са Аустријом и Словенијом, биће добар показатељ где смо и на чему треба да порадимо да бисмо били спремни. Мањак времена је минус, али сваки тренинг је важан, сваки минут који проведемо заједно. Трудимо се, сконцентрисани смо, добро се ради. Надамо се да ћемо се приказати у добром светлу у ове две утакмице. Желимо да будемо спремни, да не будемо само конкурентни у јануару, већ и да играмо битну улогу после пар првенстава."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво