Обрадовић: Не прецењујемо, нити потцењујемо било кога

Женска рукометна репрезентација Србије окупила се у новобеоградском хотелу "ИН" одакле је кренула у Краљево, где ће у среду одиграти први меч квалификација за Европско првенство 2020. године са селекцијом Швајцарске. Директан пренос је у среду од 18.00 часова на нашем Другом програму.

Селектор Љубомир Обрадовић рекао је да његов тим у сваки меч у новом циклусу мора да уђе озбиљно.

"Не прецењујемо, нити потцењујемо било кога. Са Швајцарском смо играли у Шпанији у ЕХФ недељи у марту. Добили смо материјал и од Словакиња које су играле са Црном Гором. Оне су мала непознаница, али је Синиша Ђукић набавио доста материјала који ћемо анализирати. Морамо да победимо, с обзиром да нас у марту чека Русија у две утакмице. Ове утакмице це нам послужити и као припрема за наступајуће Светско првенство. Припреме поцињемо 17, 18. новембра, а вец 20. путујемо за Кореју где ћемо имати једине провере пред старт", рекао је Обрадовић за сајт Рукометног савеза Србије.

Искусна Драгана Цвијић опоравља се од повреде, али ће ове недеље бити део тима.

"Опоравила сам се, улазимо у рукометни процес. Радила сам све ван дуела, пробала да одиграм меч за клуб. Драго ми је да сам ту, договорићу се са селектором какав ћу ритам имати ових седам дана и надам се помоци колико могу и у оваквом стању", рекла еј Цвијић.

Пивотмен српске селекције истакла је и да ће ривали бити мотивисани против Србије.

"Противнице ће бити мотивисане против нас, али ми то би требало да добијемо, јер смо фаворити. Да освојимо четири бода и сачекамо Русију у марту. Далеко је то, видите шта се дешава, сваки дан се неко повреди. Биће ово дуга сезона, само сада када помислим да се боримо и за олимпијске квалификације и за Токио, биће то хиљаду утакмица ако успемо у томе. Идемо корак по корак", закључила је Цвијић.

Меч између Србије и Швајцарске игра се у среду од 18 сати (РТС2), а после Краљева репрезентацију чека пут за словачки Хлоховец, где ће у недељу од 17 сати играти меч другог кола у групи са селекцијом домаћина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво