Дан рукомета 27. децембра у Пиониру

Рукометна репрезентација Србије окупила се у Београду како би наставила припреме за Светско првенство, које ће се одржати од 16. јануара до 1. фебруара 2009. у Хрватској.

На почетку завршних припрема, репрезентација ће у суботу, 27. децембра у 18 сати у хали Пионир и 28. децембра у 18 сати у Нишу одиграти утакмице са Румунијом, а поводом "Дана рукомета", којим ће обележити успешну 2008. годину.

Селектор рукометне репрезентације Србије Јовица Цветковић изјавио је да је "ова година дала снагу мушком рукомету".

"Ту смо да обележимо Дан рукомета. Иза себе имамо успешну годину која нам је дала снагу. Репрезентација жели да се представи Београду и Нишу уочи Светског првенства у Хрватској. Ово је леп тренутак.

Дани када нећемо много размишљати о томе шта нас чека у наредној години", рекао је Цветковић.

Селектор је изразио наду да ће Србија одиграти две квалитетне утакмице са Румунијом, али да ће атмосфера ипак бити опуштена, јер "оно главно" следи после Нове године.

"Неки играчи још имају обавезе у својим клубовима и због тога неће бити у Београду. Очекујем да ћемо се окупити у комплетном саставу 2. јануара и да ће сви играчи бити здрави", рекао је Цветковић и поновио да је циљ репрезентације да у Хрватској игра што боље и да ће урадити све да постигне најбољи могући резултат.

Један од најбољих играча репрезентације Србије Данијел Анђелковић истакао је да се вратио у екипу после два месеца паузе због повреде.

"Лепо је видети старе пријатеље, нарочито у оваквој празничној атмосфери. Ове утакмице са Румунијомувод  су за све оно што нас чека. Надам се да ћемо сви бити здрави", рекао је Анђелковић.

Пивотмен репрезентације Алем Тоскић дошао је у Београд са великим фластером преко носа, али је објаснио да повреда није тешка и да ће врло брзо моћи да тренира пуним интезитетом.

"Мало сам повређен, али није страшно. Окупили смо се данас овде на припремама за Светско првенство. Ми знамо шта нас чека тамо и надамо се најбољем", рекао је Тоскић.

Генерални секретар Рукометног савеза Србије Божидар Ђурковић нагласио је да ће за време Дана рукомета бити још манифестација, а да ће се оно најбоље што Србија има видети 27. децембра у Београду.

"За време обележавања Дана рукомета, поред утакмица, организоваћемо семинаре за судије и тренере и одржаћемо Скупштину РСС. После утакмице у Београду, на свечаности доделићемо награде најбољим у 2008. години. Желео бих да репрезентација игра у пуном Пиониру, јер су момци и стручни штаб то заслужили", рекао је Ђурковић.

Рукометна репрезентација Србије до поласка на Светско првенство тренираће у Ковилову и учествовати на турниру у Француској, а у Хрватску ће кренути 15. јануара.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво