Играчи из Србије у сваком од тимова на фајнал-фору у рукомету

Познати су сви учесници полуфинала Велукс ЕХФ Лиге шампиона, након што су у недељу Виве Кјелце и Вардар извојевали победе над Пари Сен Жерменом и Пик Сегедом. Веспрем и Барселона пласман су обезбедили дан раније поразивши Фленсбург, односно Нант.

Завршни турнир одржаће се 1. и 2. јуна у Ланксес арени у Келну, која је домаћин још од 2010. године.

Пласирани тимови врло добро знају како изгледа борба за европски престо, поготово када су у питању међусобни дуели. Барселона, Виве Кјелце и Вардар редом су освајали титулу 2015., 2016. и 2017. године, док је Веспрем прва два пута био у финалу, а трећи пут освојио бронзу. Најискуснија је, ипак, каталонска екипа, која је девет пута била шампион.

Такође, у сваком тиму се налази бар један српски интернационалац. Лево крило Барселоне је капитен наше репрезентације Немања Илић. На голу Вардара је Дејан Милосављев, а за Виве Кјелце брани Владимир Цупара. У Веспрему играју некадашњи репрезентативци Петар Ненадић и Момир Илић.

Парови полуфинала биће познати након жреба 7. маја.

Реванш за неке формалност, за друге неизвесност до самог краја

У суботу у Мађарској снаге су одмерили вицешампион те државе Веспрем и немачки Фленсбург. Гости су имали шест голова заостатка из првог сусрета, али нису посустајали. Сјајно су отворили меч и брзо стекли предност од 0:5, а затим и 2:7. Међутим, средином првог полувремена Веспрем је консолидовао своју игру, преокренуо резултат и до краја утакмице није било неизвесности (29:25, укупно 57:47).

Барселона је имала сличну ситуацију, пошто је пред својим навијачима дочекала Нант са плус седам "у џепу". Екипа из Блаугране је константно одржавала предност од почетка и рутински се пласирала међу четири најбоље екипе Европе (29:26, укупно 61:51).

Најузбудљивији меч одигран је у Паризу, пошто је Пари Сен Жермен био надомак историјског преокрета. Првак Пољске Виве Кјелце имао 10 голова предности пред реванш са најбогатијим клубом данашњице. Ипак, тријумф домаћина резултатом 35:26 није био довољан да надомести разлику из прве утакмице, па је пољски тим прошао даље (укупно 49:50).

Последњи меч четвртфинала између Пик Сегеда и Вардара био је препун грубих фаулова, тензија и расправа играча и тренера. Пик Сегед је остварио победу резултатом 29:25. Упркос томе није анулирана предност македонског тима од девет голова из претходног сусрета, па ће Македонија имати представника у Келну трећи пут узастопно (укупно 52:56).

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво