Червар: Спорт спаја као нико, Перуничић сада води други живот

Селектор рукометне репрезентације Хрватске Лино Червар изјавио је да је реми против Србије (25:25) у Београду најреалнији исход у борби за Европско првенство.

"Била је тешка утакмица, квалитетна и неизвесна... Публика је могла да ужива. Показали смо менталну зрелост у финишу и дошли до бода. Овај резултат је најреалнији", рекао је Червар на конференцији за новинаре после меча у Штарк арени.

Трофејни стручњак истакао је да је амбијент у хали био сјајан.

"У поплавама свакаквих прича, био је коректан однос репрезентација, висок степен самосвести, људског, спортског, публика је то прихватила. Играли смо у доброј атмосфери... Спорт је тај који спаја као нико други, а то показује како се може сарађивати".

Червар је прокоментарисао и колегу са клупе Србије Ненада Перуничића о шансама да постане велики стручњак.

"То су два живота. О Перуничићу као играчу нема шта да се каже, али друго је бити тренер. У њему има пркоса и жеље, видим да има идеју и визију, за то се треба борити. Претендује да буде одличан тренер".

Капитен Домагој Дувњак честитао је екипама на фер и коректној игри и додао да је подела бодова најправеднији резултат.

"Честитао бих и једној и другој екипи на фер и коректној игри. Данас није било никакавих проблема. Утакмица је била јако интересантна до краја и мислим да је подела бодова била најправеднији резултат", рекао је Дувњак новинарима после утакмице у "Штарк арени".

Хрватски репрезентативац рекао је да његов тим добро отворио меч, али и да Србија боље ушла у друго полувреме.

"Морамо много боље, посебно у одбрани и надам се да ћемо у недељу то већ показати. Ово су квалификације, свака утакмица је неугодна. Узели смо бод, идемо даље", рекао је он и осврнуо се на следећи меч два ривала у недељу у Задру.

"Екипа се радује, знамо каква је атмосфера у Задру. Чули смо да ће бити пуна дворана. Уживаћемо у таквој атмосфери, али морамо много боље да одиграмо. Надам се победи", закључио је Дувњак.

Хрватска и Србија се састају и за три дана у Задру у 4. колу квалификација.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво