Рукометаши Србије и Хрватске одиграли нерешено после велике борбе

Рукометаши Србије и Хрватске одиграли су нерешено 25:25 у мечу трећег кола квалификација за Европско првенство. Наредни меч ове две селекције играју у недељу у Задру.

Сјајан меч у Арени. Рукометаши Србије и Хрватске одиграли су прави такмичарски дуел. Наши су пропустили неколико прилика да освоје комплетан плен. На крају, фаворизовани Хрвати су изборили нерешен резултат. Следи реванш у недељу у Задру.

Кренуло је доста нервозно на обе стране, уз неколико сјајних одбрана голманâ, пре свега нашег Милосављева. Међутим, противник је први повезао редове и дошао до предности, која је износила највише три разлике. Наши су стрпљиво стварали прилике и полако успостављали равнотежу на терену.

Како је време одмицало, игра Србије је деловала све боље. Додатну сигурност нашим играчима уливао је одбранама голман Милосављев. Наши користе шансе и у финишу првог дела долазе до изједначења. Потом успевају да одрже овај резултат и на одмор се отишло при резултату 13:13.

У другом полувремену наши рукометаши су кренули још силовитије. Одлична игра довела је до два гола предности, коју наша селекција успева да одржи до средине другог дела.

У 43. минуту сусрета Србија је пропустила две стопостотне шансе да поведе са три гола разлике. Хрвати су успели да се одбране, а средином другог дела игре приђу на гол заостатка, а пет минута касније на семафору је стајало 20:20.

Противник је у 52. минуту поново преузео предност – 20:21. На пет минута до краја Србија поново прелази у предност od 23:22. Хрвати са два везана гола преокрећу резултат и поново воде.

Србија је успела да стиге до изједначења, пропуштено је неколико шанси за тријумф, на крају нерешено 25:25.

У селекцији Србије по четири гола постигли су Вања Илић, Кукић и Пешић, а Немања Илић је постигао три. Хрвате је предводио Дувњак са шест голова, Мамић је постигао четири, а Каранчић и Степанчић по три. 

Ток меча:

19.37 – Крај меча. Србија – Хрватска 25:25.

19.21 – У 50. минуту сусрета, нерешено 20:20. Наши рукометаши су чували два гола разлике, а у 43. минуту пропустили два зицера за трећи гол предности. Потом су Хрвати успели да повежу редове и дођу до изједначења, 20:20. У наредна два минута није било голова.

19.07 – После десет минута игре у наставку, Србија води са 19:17. На старту другог полувремена, Србија прелази у предност од 14:13, а потом и до два гола разлике – 16:14, коју су успели да одржавају.

18.58 – Почело је друго полувреме...

18.40 – Полувреме, Србија – Хрватска 13:13. У 22. минуту игре Србија долази до изједначења 8:8. Уследио је период игре у коме су Хрвати долазили до предности, а наши успевали да изједначе, иако је противник у два наврата имао играча више.

18.28 – Након 20 минута игре, противник води са 8:7. Хрвати први пут долазе до три гола предности, наши поново користе играча више и смањују на 5:3. Потом је противник са играчем више посигао гол више и повео са 7:4. Србија са два везана гола прилази на минус један.

18.15 – После десет минута игре, Хрватска води са 3:1. Нервозан почетак на обе стране, неколико изванредних одбрана нашег голмана Милосављева у ситуацијама један на један. Ипак, противник први долази до два гола предости. Србија користи играча више и смањује разлику, али противник се новим голом враћа на два разлике.

18.04 – Почео је меч у Штарк арени...

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво