Веркић: Празник рукомета, можемо да победимо Хрвате

Голман рукометне репрезентације Србије Светислав Веркић изјавио је да, без обзира на велики императив победе и што је Хрватска фаворит, верује у тријумф у Београду у борби за првенство Европе 2020. године.

Тим Ненада Перуничића лоше је започео квалификације, ремизирао је са Белгијом (27:27) у Зрењанину и изгубио у Швајцарској (29:24), а следећег месеца долазе два дуела са фаворитом у групи Хрватском.

"Прве две утакмице смо кикснули, поготово са Белгијанцима у Зрењанину. Сада постоји императив победе над Хрватском, што није немогуће да се деси. Утакмица се игра у београдском Пиониру, а знамо да је та хала у неким прошлим временима важила за храм рукомета. Ако трибине буду биле пуне, сигурно је да ће свако од играча имати и додатни мотив за игру. Искрено се надам победи", рекао је Веркић за сајт РСС.

Као велику предност наводи и подршку са трибина у мечу који се игра 11. априла у дворани Александар Николић.

"Пред пуном халом можемо да се носимо са њима. Биће то празник рукомета. Верујем да неће бити треме. Имаћемо потребну мирност и стабилност. То ће пресудити у одлучујућим моментима. Меч у Београду бице на једну, две лопте".

Само три дана касније исте селекције се састају у Задру, где "орлове" чека врућа атмосфера.

"Сигурно је да ће нас сачекати врела атмосфера. Имамо доста младих играча и једино чега се прибојавам јесте да не изгоре у таквим условима. Од великог значаја је искуство играња Светског првенства прошлог јануара. Видели су да су и Немци, и Французи, људи од крви и меса, а да је разлика у систему, колективу и континуитету", закључио је искусни 38-годишњи чувар мреже.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво