Бутулија: Партизан је фаворит на папиру

Тренер рукометаша Црвене звезде Игор Бутулија изјавио је данас да је Партизан фаворит у предстојећем "вечитом дербију", али да је неизвесност управо оно што даје драж њиховим међусобним утакмицама.

Црвена звезда у недељу у 19 сати у спортском центру "Шумице" дочекује Партизан у мечу 14. кола Супер лиге.

"Партизан има два сениорска и осам јуниорских репрезентативаца. На 'папиру' он је фаворит. Међутим, то је драж дербија, јер фаворит може да поклекне", рекао је Бутулија агенцији Бета.  Тренер Звезде истакао је да верује у своју екипу, која може уз подршку навијача да дође до шесте победе у низу, што би био феноменалан успех.

"Моји играци су прави хероји. Подсећају на генерацију која је играла '60-их година - само из љубави. Последњих четири, пет месеци готово да нису добили новац, а три последње недеље чекају од када је Управни одбор поднео оставку. За то време они немају изгубљену утакмицу", рекао је Бутулија. 

Спортски директор Партизана Александар Благојевић оценио је да је предстојећи дерби веома битан за његов клуб.  "У последњих осам утакмица смо победили. Екипа је у налету. С друге стране у последње три године Звезда нам је, да тако кажем у спортском жаргону, 'узела меру'", рекао је Благојевић.  Он је истакао да "црно-бели" нису победили у дербију још од 2005. године.

"То је посебан мотив за играче и за све у клубу, како бисмо коначно забележили победу на гостујућем терену, против најдражег и највећег ривала и да тако тријумфално завршимо ову полусезону", рекао је Благојевић.

Спортски директор Партизана нагласио је да је сваки дерби неизвестан, без обзира на тренутну позицију на табели и теорије о томе ко је бољи.

"Биће тешко сигурно и меч ће се одлучити у последњим минутима. Надам се да ћемо овог пута ми бити победници", рекао је Благојевић.  После 13. кола Супер лиге на табели води Колубара, други је Партизан, трећа је Металопластика, а четврта Црвена звезда.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво