Познати полуфиналисти СП, Хрватска се бори за ОИ

Рукометна селекција Хрватске савладала је светског првака Француску и тиме је обезбедила квалификације за Олимпијске игре. Још раније Француска је, уз Немачку, обезбедила полуфинале планетарног шампионата. Шпанија игра за седмо место.

Хрватска је била боља од Француске резултатом 23:20, у мечу последњег кола Групе 1 другог круга Светског првенства. Западни суседи су са шест бодова осигурали треће место у групи, па ће се у суботу борити са трећепласираним тимом из Групе 2 за пето место на турниру.

Француска је, уз Немачку, још раније обезбедила пласман у полуфинале Светског првенства, док ће Шпанија играти за седмо место.

Наступ у квалификацијама за Игре у Токију осигураће селекције које заврше међу најбољих седам на шампионату света у Немачкој и Данској.

Данска је победила Шведску резултатом 30:26 и тако је освојила прво место у Групи 2, па ће у полуфиналу играти против другопласиране репрезентације из Групе 1, Француске.

Изабрани тим Немачке савладао је Шпанију са 31:30, чиме је обезбедио прво место у групи и судар са Норвешком у полуфиналу, која је у последњем колу надвисила Мађарску са 35:26.

Мечеви полуфинала шампионата света на програму су у петак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара