Рукометашице испустиле победу над Црном Гором, ништа од полуфинала ЕП

Србија – Црна Гора 27:28 (15:12). Рукометашице Србије неће бити у прилици да се боре за пласман у полуфинале на Европском првенству у Француској, пошто су у другом мечу друге фазе такмичења изгубиле од Црне Горе. Катарина Крпеж Шлезак феноменална са 12 погодака, али то није било довољно за тријумф српске репрезентације. Наредни меч Србија игра у среду од 21.00, а противник је домаћа селекција Француске.

Рукометашице Србије изгубиле су од Црне Горе меч другог кола друге фазе на Европском првенству у Француској и остале без шанси да се боре за пласман у полуфинале такмичења.

Утисак је да су изабранице Љубомира Обрадовића могле и морале више, али још једном су техничке грешке у одлучујућим моментима спречиле српски тим да стигне до тријумфа.

Црногорке су боље ушле у меч, али Србија до полувремена преокреће и одлази на велики одмор са три гола предности 15:12.

У наставку је виђена велика борба, Црногорке су дошле до егала, а онда и до вођства и у последња два минута ушле са предношћу од два гола.

Србија је смањила заостатак, а онда имала и прилику да у последњим тренуцима меча стигне до изједначења, али наше рукометашице нису успеле да упуте ударац ка голу противника.

Црна Гора сада има прилику да се умеша у борбу за полуфинале, у које се из наше групе већ пласирала селекција Русије, која је раније данас убедљиво савладала Данску 32:21.

Најефикаснији појединац меча била је капитен Србије Катарина Крпеж Шлезак са 12 голова, Дијана Радојевић постигла је пет, а Јелена Лавко четири поготка.

У победничком тиму истакле су се Раичевић, Мехмедовић и Јауковић са по шест голова.

Наредни меч Србија игра у среду од 21.00, а противник је домаћа селекција Француске.

Овако је протекао меч у Нанту: 

22.28 – Крај меча, Србија је изгубила од Црне Горе 28:27.

22.26 – Игра се последњи минут утакмице, Црна Гора води 28:27 и има напад.

22.15 – Ушли смо у последњих десет минута утакмице, Црна Гора води 24:23.

22.02 – Десет минута игре у наставку, Србија води 18:16.

21.51 – Настављен је меч у Нанту, напад за Србију.

21.36 – Полувреме, Србија води против Црне Горе 15:12.

Утисак је да је предност српског тима могла да буде и убедљивија, али изабранице Љубомира Обрадовића нису искористиле последња три напада.

Катарина Крпеж Шлезак је феноменална, капитен Србије постигао је већ осам погодака. Лекић, Поп-Лазић и Радојевић постигле су по два поготка.

21.25 – Србија води 12:10, селектор Црне Горе тражи први тајм-аут на мечу.

21.21 – Указује се помоћ голману Србије Катарини Томашевић, која је, по свему судећи, обновила повреду десног колена.

21.15 – Црногорке су боље ушле у меч, имали и три гола предности (7:4), али српске рукометашице на средини првог полувремена стижу до изједначења – 9:9.

21.01 – Почео је меч, први напад за Црну Гору.

20.59 – Интониране су химне две државе, утакмица ускоро почиње.

20.52 – Играчице излазе на терен хале у Нанту.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво