Србија савладала Данску за прво место у групи

Србија – Данска 30:25 (17:13). Рукометашице Србије савладале су селекцију Данске у последњем мечу Групе А на Европском првенству у Нанту и у други круг такмичења одлазе са првог места у групи. Србија ће наредне мечеве играти против Русије, Француске и Црне Горе.

Женска рукометна репрезентација Србије одиграла је најбољи меч у досадашњем делу Европског првенства у Француској и прилично лако савладала Данску 30:25.

Изабранице Љубомира Обрадовића тако су освојиле прво место у Групи А и у наредну фазу такмичења преносе два освојена бода.

Србија је доминирала од самог почетка утакмице, да би се предност увећавала како је време протицало. У неколико наврата Данкиње су покушавале да ухвате прикључак, али је сваки пут Србија имала одговор и одбијала нападе противница.

Андреа Лекић и Катарина Крпеж Шлезак постигле су по осам погодака у српском тиму, док је одлична на голу била Катарина Томашевић.

Такмичење у другом кругу играчице Србије започеће против Русије 8. децембра од 18 сати, два дана касније играју са Црном Гором од 21 сат, а 12. децембра противник ће им бити домаћин Француска од 21 сат. Те мечеве моћи ћете да пратите у директним преносима на РТС-у.

Овако је протекао меч у Нанту:

22.25 – Крај меча, Србија је савладала Данску 30:25.

22.15 – Ушли смо у последњих десет минута утакмице, Србија води 26:20.

22.03 – Десет минута игре у другом делу, Србија води убедљиво 22:14.

21.50 – Настављен је меч.

21.35 – Полувреме у Нанту, Србија води против Данске 17:13.

Одлична игра српских рукометашица у првих 30 минута. Имале су изабранице Љубомира Обрадовића прилику да стигну и до шест голова предности, али су Данкиње у финишу првог полувремена смањиле заостатак.

По три поготка у српском тиму постигле су Лекић, Поп-Лазић и Лавко, док је Крпеж Шлезак постигла четири.

21.16 – Средина првог полувремена, Србија води 10:8.

Одличан почетак меча за српске рукометашице. Андреа Лекић и Катарина Крпеж Шлезак постигле су по три поготка.

21.01 – Почео је меч у Нанту.

20.59 – Интониране су химне Данске и Србије, утакмица ће ускоро почети.

20.53 – У току је представљање екипа у дворани у Нанту.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво