Рукометашице Србије против Данске за што бољи пласман

Женска рукометна репрезентација Србије игра од 21 час против Данске меч трећег кола групе А на Европском првенству у Француској. Дуел у Нанту можете пратити у директном преносу на нашем Другом програму, стрим на РТС Планети а кретање резултата на нашем порталу.

Рукометашице Србије већ су обезбедиле пласман у другу фазу такмичења на Европском првенству у Француској. Пред треће коло у Нанту остаје питање колико ће бодова Српкиње пренети у главну фазу такмичења у којој се група А укршта са групом Б из које Рускиње долазе са сва четири бода, а Француска и Црна Гора ће поделити мегдан за преостала два.

Изабранице селектора Љубомира Обрадовића могле би да стартују у наредној фази, и без бодова, али и са максималних четири.

У случају победе над Данском, репрезентација Србије осигураће два бода, а четири би имала ако пре тога Пољска савлада Шведску и пошаље је кући. У случају ремија или победе Шведске у том сусрету, Србија би борбу за полуфинале започела са два бода.

Данкиње играју још чвршћу одбрану од Швеђанки, препознатљиве су по фантастичним контрама а са бековских позиција најопасније су Ана Хансен и Трамборгова, која је и најбољи стрелац тима и игра на десном беку. Крило Данске Устергардова спада у ред најбољих рукометашица планете, и она ће им бити главни аудт у контрама.

Србија је тренутно друга на табели групе А са два бода, колико има и Шведска, али уз лошију гол-разлику од нашег тима. Пољска је последња, четврта, без бодова после два меча и у трећем колу играће са Швеђанкама за пролаз у наставак такмичења.

Меч Србија – Данска у Нанту игра се од 21 час уз директан пренос на Другом програму РТС-а и РТС Планети. Кретање резултата пратите на нашем порталу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво