Рукометаши Србије поражени од Швајцараца

Рукометаши Србије поражени су од селекције Швајцарске са 29:24 (12:11) на гостовању у утакмици другог кола квалификација за Европско првенство 2020. године. Наредни противник наше репрезентације је селекција Хрватске која је после првог кола била водећа у групи.

Рукометаши Србије су одлично почели утакмицу са Швајцарском и одмах повели са пар голова разлике, а на самом почетку су постигли и три гола са играчем мање.

Међутим у наставку су успели само да пруже равноправан отпор противнику који је прво полувреме завршио са голом предности.

У другом полувремену Швајцарци појачавају темпо и успевају да постигну чак 10 голова за само петнаестак минута, максимално увећавши разлику.

До краја успевају да одрже разлику иако су наши рукометаши у пар наврата покушали да се приближе изједначењу.

Најефикаснији играч на утакмици био je Анди Шмид који је меч завршио са десет голова. Ален Милошевић је постигао пет, а Никола Портнер забележио 11 одбрана за селекцију Швајцарске.

У српским редовима, Немања Илић је осам пута био прецизан, Богдан Радивојевић је утакмицу завршио са голом мање, а Владимир Цупара је имао 13 одбрана.  

Овом победом рукометаши Швајцарске су освојили прве бодове у групи, а наша селекција остаје на само једним бодом из првог меча.

Нашим рукометашима противници у наредном мечу биће селекција Хрватске у утакмици трећег кола квалификација за Европско првенство 2020. године. 

Ток Утакмице:

14.53 - Крај меча. Швајцарски рукометаши  са 29:24 добијају први меч у квалификацијама за Европско првенство 2020. године.

14.31 - Серијом напада Швајцарци први пут на утакмици долазе до предности од чак шест голова и воде са 22:16.

14.23 - Серијом напада Швајцарци увећавају предност на 18:15, а селектор Србије Ненад Перуничић позива тајм-аут.

14.12 - Почело је друго полувреме. Први напад има селекција Швајцарске, судије свирају седмерац и домаћини увећавају предност на 13.11.

13.57 - Крај првог полувремена. Рукометаши Србије су у финишу полувремена појачали притисак и успели да смање предност домаћина на 12:11, само један гол разлике.

13.54 - Голман Србије Цупара успева да одбрани седмерац! А онда у контранападу судије досужују седмерац за Србију која успева да смањи вођство домаћина на 9:11.

13.45 - Селектор србије је затражио тајм-аут.

13.44 - Лоша измена наших репрезентативаца и наш тим добија казну игре са играчем мање, а Швајцарци увећавару разлику на три гола.

13.26 - Селектор Швајцарске тражи тајм-аут.

13.25 - Српска репрезентација успева да постигне чак три гола са играчем мање и увећава вођство на 5:2.

13.23 - Наши рукометаши су добро почели меч и иако су Швајцарци први повели са 1:0, успели да преокрену резултат на 2:1 и одбране предност иако су имали играча мање.

13.16 - Почео је дуел рукометаша Швајцарске и Србије у другом колу квалификација за Европско првенство 2020. године. Први напад има селекција Србије.

Србија је у првом колу квалификација у Зрењанину освојила само бод у дуелу са селекцијом Белгије (27:27).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво