Ненад Перуничић нови селектор рукометаша Србије

Ненад Перуничић је нови селектор мушке репрезентације Србије. Управни одбор Рукометног савеза Србије донео је одлуку да прослављени репрезентативац и дугогодишњи тренер Црвене звезде, преузме кормило "Орлова" у наредне четири године.

"Има пуно разлога за постављење Перуничића. Он је био члан генерације која је освојила три медаље на великим такмичењима. Више њих из те генерације је добило шансу и сада је прилика да је добије и Ненад. Дуго година је у Србији, ради седам година у Црвеној звезди, али и уз проблеме клуба који су нам свима познати. Као тренер се исклесао и очеличио", рекао је председник УО РСС, Божидар Ђурковић и додао:

"На новом смо почетку. Екипа која је играла бараж са Португалцима, уз попуну, кадете и јуниоре који долазе, има перспективу у наредне четири године. Ненад је компетентан, верујем у њега. Има вољу и жељу да се докаже. Уз помоћ и подршку Љубомира Обрадовића, саветодавну и координаторску, можемо добити једног доброг тренера", закључио је Ђурковић свој предлог који је усвојен једногласно.

Селектор женске репрезентације Србије, Љубомир Обрадовић, изабран је за координатора мушких репрезентативних селекција.

Управни одбор је донео одлуку да новчано награди Обрадовића награди за пласман мушке репрезентације Србије на Светско првенство у Немачку и Данску. Обрадовић је прихватио да води и мушку селекцију у јунској акцији која је резултирала пласманом на СП после шест година.

Такође, награђени су и стручни штабови кадетске и јуниорске репрезентације за пласмане на Светска првенства освајањем осмих места на Европским првенствима у Хрватској и Словенији, као и аналитичар националних селекција.

Биографија Перуничића

Рођен је првог маја 1971. године у Пљевљима.Богату играчку каријеру Перуничић је почео у Рудару из Пљевља, где је играо од 1984. до 1988.

Након тога је провео две године у Југовићу из Каћа, да би 1990. прешао у Црвену звезду чији је дрес носио три сезоне. У ПСЖ је отишао 1993, да би најблиставије тренутке провео у шпанској Елгориаги из Ируна, у којој је играо од 1994. до 1997. Са шпанским тимом освојио је и титулу ЕХФ Лиге шампиона 1995 и Куп победника Купова 1997. Од 1997. па до 2001. бранио је боје немачког Кила, са којим је освојио ЕХФ Куп. Из Кила прелази у Магдебург са којим је 2002. освојио своју другу титулу шампиона Европе и био најбољи стрелац сезоне у ЕХФ Лиги шампиона. Од 2004. до 2009. наступао је за немачки Валау-Масенхајм, мађарски Пик Сегед, Ал Ахли Доху, шпанску Барселону и Алхесирас. На завршетку богате каријере наступао је за Црвену звезду и подгоричку Будућност.

Са репрезентацијом за коју је играо 141 пут освојио је две бронзе, на ЕП 1996. у Шпанији и на СП 1999. у Египту. На Олимпијским играма 2000. у Сиднеју је био четврти.

Тренер Црвене звезде постао је 2011. године, са којом је освојио Куп Србије и Супер Куп Србије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара