Динчић се извинио ЕХФ-у

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Часлав Динчић извинио се ЕХФ-у, али и људима у Рукометном савезу Србије, због непромишљене изјаве после меча са Македонијом на Европском првенству.

Динчић је после пораза од Македоније, у суботу, у трећем колу такмичења у групи Д на ЕП, рекао да је разочаран, јер се рукомет игра због људи из ЕХФ који форсирају домаћина на сваком такмичењу.

Селектор Србије је у саопштењу достављеном медијима објаснио да се извинио људима у ЕХФ-у, као и људима у Рукометном савезу Србије због непријатности којима их је изложио.

"Упутио сам писано извињење у Беч поводом исхитрене, непромишљене, у афекту и стресу дате изјаве на конференцији за новинаре после утакмице са Македонијом, када сам у негативном контексту поменуо Европску рукометну федерацију", наводи се у саопштењу.

Поред тога, он је констатовао да су све играчице у складу са својим могућностима испуниле задатке и очекивање стручног штаба. "Све играчице, без обзира на године показале су велики патриотизам, пожртвовање наступајући за Србију без иједног инцидента или нарушавања атмосфере у екипи. Испред Стручног стаба ја им на томе захваљујем", навео је Динчић.

Селектор Србије истакао је да је за "дубљу анализу на ЕП потребно више времена", али да већ сада може да каже да ће унапредити и реорганизовати стручни рад репрезентације и да ће предложити нов концепт управљања и рада свих репрезентативних селекција.

Репрезентација Србије завршила је такмичење на ЕП у Македонији, после три пораза у групи Д.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво