Динчић: Бољи тим не иде даље

Селектор рукометашица Србије Часлав Динчић изјавио је да у други круг такмичења на Европском првенству у Македонији не иде заслужено боља екипа, већ репрезентација домаћина, коју је изабрао ЕХФ.

Србија је изгубила од Македоније 30:31 (14:16), у трећем колу такмичења у Групи Д на Европском првенству и тако завршила такмичење без иједне победе.

"Разочаран сам у спорт, јер се организују такмичења да домаћин мора да прође у други круг. Господу из ЕХФ-а не интересује да ли ће се нека играчица повредити, већ само новац. Било је очигледно да желе или нас или Хрватску да избаце. То је моје мишљење", рекао је Динчић на конференцији за новинаре.

Он је нагласио да је то "његово мишљење" и да можда тако не треба да говори, али да му је жао девојака.

"Македонија је борбено играла, али није било пуно рукомета, није постигла четири гола са бековских позиција, већ на убацивање између две играчице, са пивотмена, са фауловима. Тако да не иде даље заслужено боља екипа", рекао је Динцић.

Капитен репрезентације Србије Тања Медвед после меча је била видно узбуђена и само је прокоментарисала да ће бити још европских првенстава.

"Не замерам ником ништа, све се да исправити", рекла је уплакана Медвед.

Једна од најбољих играчица Србије на шампионату Андреа Лекић сматра да су се девојке бориле, али да овог пута нису имале среће.

"Нисмо се уплашили атмосфере, додатно нас је мотивисала. Међутим, правили смо поново техничке грешке, реализација је била слаба и под тим околностима нисмо могле боље да прођемо. Мени се догађа да завршавам друго Европско првенство у првом кругу, без победа. Идемо даље", рекла је Лекић.

Према њеним речима, добра страна овог шампионата је у томе што је екипа играла из утакмице у утакмицу све боље и боље.

"Сада смо изгореле у жељи да стигнемо Македонију, то нема везе са публиком и атмосфером. Требало је да ми будемо бржа екипа, али то се није догодило. Овог пута су се оне боље снашле и победиле.", рекла је Лекић.

Она је додала да је напредак у односу на ЕП у Шведској очигледан.

"Мало играчица из ове екипе је било пре две године у Шведској. Мислим да смо се добро укомпоновале. Тек ћемо показати наш квалитет на будућим првенствима. Мислим да стварно имамо добру и перспективну генерацију младих девојака, тако да наше време тек долази", рекла је Лекић.

Селектор Македоније Владимир Глигоров рекао је да је срећан што је његова екипа прошла у други круг.

"Ову утакмицу можда нисмо одиграли као оне раније, али наша борбеност је дошла до изражаја у финишу меча. Надам се да ово неће бити наша последња победа на овом шампионату", рекао је Глигоров.

Голман Македоније Тања Андрејева нагласила је да њена екипа иде у други круг са две победе, против Хрватске и Србије.

"Идемо даље не са једном, већ са две победе. Показали смо да знамо рукомет", рекла је Андрејева. Европско првенство одржава се од 2. до 14. децембра у Македонији.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво