Обрадовић: Појединци отказали позив, а имају обавезу

Селектор рукометне репрезентације Србије Љубомир Обрадовић, пред дуел са Португалијом у баражу за Светско првенство, каже да је прихватио да поред женске селекције води и мушку јер му је то обавеза, за разлику од појединих играча који су одбили да играју.

Обрадовић је открио да му је неколико рукометаша отказало позив у петак, попут Петра Ђорђића и то из, како је нагласио, неубедљивих разлога.

"Прихватио сам се тога јер ми је то дужност и обавеза за разлику од неких играча. Причао сам са Ђорђићем пре месец дана, опоравио се од повреде, међутим, сада је одустао. Разлози нису битни, нису убедљиви. Има неких играча који се нису ни јавили. Ако је то моја обавеза, онда је и њихова обавеза да помогну у тешкој ситуацији за мушки рукомет", рекао је Обрадовић за сајт РСС.

Како је навео, много се чекало да се неки играчи јаве на телефон и одговоре на поруку, али није хтео да их именује.

"Представио сам се, рекао сам, ко сам, шта сам, нису нашли за сходно ни да се јаве. Свака част Петру Ненадићу, рекао ми је Љубо, захваљујем се на позиву, желео сам са вама да радим, али после свих збивања, не могу више. То поштујем, то се зове коректан однос. Да се неко јави, каже могу, нећу, хоћу. Говоримо истим језиком. Штета је што тако момци размишљају. И за њих је неко радио пре да би они ишли на Светска првенства, да би и они направили добре уговоре. Зато је и то била њихова обавеза, да неким новим момцима олакшају излазак на велику сцену. Нема право нико ко је способан да каже нећу и не могу. Свестан сам да ће се свалити на мене у случају неуспеха, али убеђен сам да ћемо проћи", рекао је Обрадовић.

Према његовим речима са пуно оптимизма улази у дуеле са Португалијом.

"Не смемо да дозволимо да испаднемо у претквалификације, то је практично Ц група светског рукомета. Улазим са правим и храбрим момцима који ће да извуку две утакмице. Захваљујем им се што су се одазвали, што су прави Срби у тешком тренутку", каже Обрадовић, који је у Португалији освојио чак седам титула првака државе са Беленесесом и Портом и наглашава да јако добро познаје противника.

"Познавајући наш квалитет, менталитет, морање и инат, верујем у свој тим. Јако добро познајем Португалце, девет момака је стасало уз мене док сам био тренер у Порту. Можемо да направимо противтежу њиховом стилу игре и да одговорима на њихове задатке", закључио је селектор.

Српски рукометаши први меч баража против Португалије играју 10. јуна у Нишу, док је реванш четири дана касније у Варзиму.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво